Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Multes a transportistes pirata a Calviā

Dijous, 4 de juliol de 2019

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

MULTEN TRES TRANSPORTISTES PIRATES I IMMOBILITZEN ELS SEUS VEHICLES

La Policia Local de Calvià ha localitzat i sancionat amb 18.003 € a tres transportistes pirates i ha immobilitzat els vehicles amb el qual s'oferia un servei il·legal de passatgers mentre circulaven pel municipi de Calvià. La Divisió de Trànsit de la Policia Local de Calvià ha realitzat una tasca d'investigació específica per poder interceptar als transportistes il·legals mentre estaven cometent la infracció, ja que es tracta d'una il·legalitat molt difícil de detectar i de provar. El transport públic discrecional de viatgers sense l'autorització preceptiva suposa una multa de 6.001 € per a cada conductor, ja que es considera una infracció de caràcter molt greu segons l'article 94.1 de la Llei 4/2014, de 20 de juny, de transports terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears.

El darrer cas va ser ahir a les 7:00h del matí quan un conductor pirata transportava a quatre ciutadans estrangers de Magaluf cap a Palma pel preu de 5 €. L'anterior cas va tenir lloc el passat 20 de juny, i es tracta d'un xofer que de manera reincident ofereix als turistes transport il·legal amb una furgoneta de lloguer. Així també, el passat 31 de maig a migdia, i prop de Marineland, es va sancionar a un altre conductor pel mateix motiu.

La Divisió de Trànsit de la Policia Local de Calvià, a més de la vigilància i control del transport públic discrecional de viatgers sense autorització, ha realitzat 229 dispositius estàtics de control, ha inspeccionat 8445 vehicles i ha interposat 814 denúncies per infraccions en matèria de seguretat viària en els sis primers mesos de l'any. Aquesta divisió específica de Trànsit compta amb agents que treballen en coordinació amb la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.