Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Premis Rei en Jaume de Fotografia 2019

Dijous, 28 d'agost de 2019

PREMIS REI EN JAUME 2019 DE FOTOGRAFIA

Jaume Gaviño Morey i Alejandra Frontera Orleans, guanyadors d'aquesta edició en les categories d'obra única i obra en sèrie

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha fet entrega avui horabaixa dels Premis rei En Jaume de Fotografia coincidint amb la inauguració de l'exposició de fotografies dels Premis rei En Jaume 2019 que ha tingut lloc aquesta tarda a la Sala d'Exposicions del Ajuntament de Calvià. La composició del jurat, així com els resultats del concurs, s'han fet públics a l'acte. A l'acte han assistit la tinenta de batle, responsable del Departament de Cultura, Nati Francès, i els tinents de batle Marc López i Mari Carmen Rojano.

El passat 13 d'agost, després de la valoració del jurat de les sis obres seleccionades en la reunió de 9 de juliol, varen acordar per unanimitat concedir el Premi rei En Jaume obra única a l'obra "Geometria infinita" de Jaume Gaviño Morey, valorant la seva qualitat formal i compositiva així com la seva adequació a la temàtica amb una mirada contemporània sobre l'arquitectura de Calvià; concedir el Premi rei En Jaume obra en sèrie a l'obra "Espais i Volums" d'Alejandra Frontera Orleans, valorant la qualitat formal relacionada amb la gamma tonal coherent en tota la sèrie i la capacitat de transformar el valor estètic de les formes arquitectòniques i escenes quotidianes mitjançant la fotografia, i declarar desert el Premi rei En Jaume Porfolio.

Tres persones relacionades amb l'àmbit de la fotografia i la cultura i l'art de les illes integren el jurat: Joan Carles Oliver Torelló, doctor en Història de l'Art i professor del grau d'Història de l'Art de la UIB; Marina Ribot Pallicer, llicenciada en Belles Arts, amb especialitat en Imatge; i Silvia Prió Viu, llicenciada en Belles Arts, artista visual, fotògrafa i professora de fotografia a l'Escola Superior de Disseny de les Illes Balears.

Els Premis rei En Jaume es desenvolupen durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre i suposen una continuació dels més de quaranta anys en què, en les diferents etapes de la seva trajectòria, han comptat amb alguns dels artistes més representatius de l'illa i han donat cita a nombrosos professionals del món de la cultura.

En aquesta segona edició dedicada a la fotografia, es continua amb un dels certàmens més ben reconeguts i interessants del panorama cultural de les illes, estimulant així la creació artística i permetent conèixer el nostre municipi des de diversos aspectes. Amb aquesta finalitat, en cada convocatòria s'estableix un tema protagonista amb l'objectiu de generar coherència i vinculació entre totes les obres presentades. Les obres s'han d'adequar a aquesta temàtica, ja sigui d'una manera literal o metafòrica. Per a aquest any, la temàtica triada és «Arquitectura de Calvià, de les torres de defensa a l'última avantguarda», comprenent-se -des de la edat mitjana fins a l'actualitat- edificis, habitatges, temples, fortificacions i obres similars, ja siguin de caràcter civil, religiós o militar.

Les dotacions i categories són les següents: Premi Rei en Jaume obra única, 700 €; Premi Rei en Jaume obra en sèrie, 1.000 € (de 2 a 6 fotografies); Premi Rei en Jaume porfolio, 1.300 € (entre 10 i 20 imatges).