Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

El curs escolar comenįa sense incidents a Calviā

Dimecres, 11 de setembre de 2019

EL CURS ESCOLAR COMENÇA SENSE INCIDENTS A CALVIÀ

Els centres educatius han iniciat les classes amb normalitat gràcies al bon temps a primera hora del matí

Un total de 5.033 alumnes han tornat avui amb normalitat a les aules als centres de Calvià, dels quals 1.061 estudiants són d'educació infantil, 2.361 de primària i 1.611 de secundària. S'espera que aquestes xifres augmentin al llarg de tot el curs ja que, segons informa l'oficina d'escolarització del municipi, l'arribada de nous alumnes és constant al municipi calvianer. Per la seva banda, l'alumnat matriculat en Formació Professional començarà la seva activitat lectiva el dilluns dia 23 de setembre.

L'Ajuntament de Calvià ha invertit aquest estiu 107.000 euros en obres de condicionament i rehabilitació als centres d'educació infantil i primària. S'han instal·lat tendals nous a edificis d'infantil, el col·legi Puig de sa Ginesta compta amb una nova pista de bàsquet, s'han canviat totes les làmines del col·legi Jaume I, i s'han realitzat treballs de pintura i enrajolat, entre d'altres.

A més, un any més, l'Ajuntament de Calvià ha impulsat el programa de reutilització de llibres de text als centres escolars i instituts del municipi, amb una aportació total de 60.000 euros, i amb la implicació de tota la comunitat educativa. És el quart any que es duu a terme a Calvià on hi ha quatre centres que reutilitzen el 100% dels llibres: Ses Quarterades de Calvià, Son Caliu, Jaume I de Palmanova i el Galatzó.

D'altra banda, segons Policia Local de Calvià, la incorporació a les aules ha transcorregut amb normalitat i no s'ha registrat cap incidència en el control d'entrada als centres. Un total de 17 agents han vetllat per facilitar l'accés als col·legis, especialment els de primària. En total la Policia Local de Calvià han cobert els onze col·legis públics d'infantil i primària (CEIP) del municipi, el col·legi privat Àgora, i els tres instituts. Els CEIP de Jaume I a Palmanova, Puig de Sa Morisca a Santa Ponça, Cas Saboners a Magaluf, Sa Ginesta a Galatzó i Àgora a Portals han comptat amb dos policies per centre a causa de l'afluència d'escolars i que hi ha diversos punts d'accés als edificis. Avui també han començat a treballar els tres policies tutor, un per a cada institut. Aquests policies especialitzats ja s'han posat en contacte amb els centres de secundària per a col·laborar durant tot el curs lectiu.

D'altra banda, també s'ha reprès el transport escolar per alumnes de batxillerat dels tres IES de Calvià. El Aquest servei el posa en funcionament l'Ajuntament de Calvià amb fons propis de més de 200.000 euros, ja que no està cobert per la Conselleria d'Educació i Universitat que només finança el transport en etapes obligatòries.