Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Alfonso Rodríguez i Catalina Cladera es reuneixen

Dimarts, 8 d'octubre de 2019

AUDIÈNCIA DEL BATLE DE CALVIÀ AMB LA PRESIDENTA DEL CONSELL DE MALLORCA

La construcció de la cinquena estació de la ITV a Son Bugadelles, d’un centre de dia al municipi i la gestió dels residus marca aquesta primera trobada institucional

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha estat rebut en audiència aquest matí per la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, en la que ha estat la primera presa de contacte d'ambdues institucions, en aquesta legislatura, per abordar diferents assumptes relacionats amb el municipi.
Un dels temes que el batle ha qualificat de fonamentals per Calvià, és la ubicació de la cinquena estació de la ITV (Inspecció Tècnica de Vehicles) al polígon de Son Bugadelles. En breu, tindrà lloc el Ple en què s'aprovarà de forma definitiva la modificació puntual del Pla General per a permetre el canvi d'ús del solar de 5.600 m2 que ha estat taxat en 650.000 euros. Una vegada s'hagi aprovat la modificació, l'Ajuntament durà a terme els tràmits per a l'adquisició d'aquests terrenys que posteriorment seran cedits al Consell per a la construcció de l'estació de l'ITV. Els terrenys passaran a formar part del patrimoni públic municipal.
També s'ha tractat la construcció d'un Centre de Dia per a gent gran a Calvià, concretament a uns terrenys municipals ubicats a Palmanova (a prop del Centre Municipal de Serveis). La passada legislatura ja s'establiren les bases per a la construcció de l'edifici, en el que estan treballant Govern, Consell i Ajuntament que signaran un conveni per poder començar la construcció. El cost està previst al voltant d'uns 800.000 euros, dels quals l'Ajuntament aportarà una quarta part, a més dels terrenys. Actualment, Calvià compta només amb el Centre de dia de la Llar de Calvià i amb les places que té un centre privat.
Finalment, la presidenta del Consell de Mallorca ha reiterat davant del batle, per una banda, el compromís del Consell de solucionar el problema de males olors que provoca la planta de compostatge a Costa de la Calma l'abans possible, tal i com ja es va explicar en la reunió mantinguda entre la vicepresidenta de la institució insular, el tinent de batle i regidora de Medi Ambient de Calvià i veïnats i veïnades de la zona, el passat mes de setembre. Per altra banda, el compromís d'instal·lar barreres acústiques en el carril d'incorporació a l'autovia des de Son Caliu. El batle ha assistit a l'audiència amb la primera tinenta de batle, Nati Francés.

Declaracions posteriors a la reunió aquí