Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reuniķ del Fōrum del Turisme de Calviā

Dilluns, 28 d'octubre de 2019

FÒRUM DEL TURISME DE CALVIÀ

A la reunió s'ha proposat la constitució de la mesa de treball “Destinacions d'oci nocturn”

Avui s'ha reunit el Fòrum del Turisme de Calvià, presidit pel batle Alfonso Rodríguez Badal, i que ha comptat amb la presència del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, que ha explicat les mesures d'impuls al turisme després de la crisi de Thomas Cook.

Un altre dels assumptes tractats durant la reunió ha estat la proposta de constituir la mesa de treball “Destinacions d'oci nocturn”, un grup de treball que tractarà aspectes relacionats amb la temporada turística, l'estudi de possibles canvis i millores de les ordenances municipals, l'estudi d'actuacions en l'àmbit de la Comissió d'Activitats, així com altres temes com necessitats en temes de manteniment, neteja, seguretat, etc.

La proposta que s'ha fet és que la mesa “Destinacions d'oci nocturn” estigui integrada per: departaments municipals implicats (Activitats, Calvià 2000, Manteniment, Turisme), representants de les associacions hoteleres, representants de comerç turístic i restauració, representants de l'oci nocturn, representants del sector del taxi, Policia local i Guàrdia Civil i una persona representant de cada formació política amb representació al Ple municipal.

En aquest sentit, tant el batle com el conseller han assenyalat, en declaracions realitzadas abans de l'inici de la reunió, que les dues administracions, Govern i Ajuntament, segueixen traballant per controlar l'oferta agressiva d'alcohol, com principal causant del turisme d'excessos.

El batle també ha informat de la previsió d'inversions públiques en els entorns urbans. Així, aquest hivern s'iniciarà la primera fase de les obres de reforma del passeig de la platja Palmira de Peguera, la reforma de la plaça Nadala de Palmanova i la impulsora, la millora dels carrers Martín Ros Garcia i Torrenova de Magaluf, la construcció del Museu Arqueològic del Puig de sa Morisca i les obres de semipeatonalització del carrer Major de Calvià vila amb la dinamització del comerç local que sigui un atractiu turístic al llarg de l'any. Es preveuen obres que es realitzaran en dues fases, en dos anys, com la reforma del Puig des Teix de Santa Ponça i la reforma dels carrers París i Germans Pinzons de Palmanova. Així mateix, hi ha prevista una obra per la consolidació dels murs a la costa de sa Caleta de Portals, i s'està treballant en la redacció de dos importants projectes: la connexió, a través del passeig Calvià, del Toro amb Santa Ponça, i la reforma integral del front marítim de Magaluf. El batle ha informat, a més, de 2 actuacions que ja estan avançades com la recuperació del sistema hidràulic de la Finca de Galatzó i la rehabilitació de l'edifici de ses porqueres de la finca per convertir-lo en un alberg de la ruta de Pedra en sec, actuació que durà a terme el Consell de Mallorca.

El Fòrum de Turisme de Calvià, creat el 2016, es constitueix com un espai de debat, de diàleg i de col·laboració entre tots els agents directament vinculats amb l'activitat turística que es desenvolupa en el municipi de Calvià. Les seves funcions principals giren entorn de l'anàlisi d'assumptes relacionats directament amb l'activitat turística que es desenvolupa en el municipi de Calvià i l’emissió d’informes i

recomanacions sobre aquest tema amb un caràcter merament consultiu i no vinculant.

Integren el Fòrum: el batle i regidors implicats en matèries turístiques, el director general de Turisme de Calvià, els grups polítics amb representació municipal a Calvià, la Cambra de Comerç, el Foment del Turisme, la Fundació Calvià 2004, les associacions hoteleres del municipi, federacions i agrupacions empresarials (comerç, restauració, oferta complementària, oci i serveis), UGT i CCOO (sindicats amb representació majoritària al municipi), la UIB, representants veïnals de les zones de major activitat turística i organitzacions de consumidors, entre d'altres.

Declaracions del batle 1
Declaracions del batle 2
Declaracions del conseller de Model Econòmic