Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Es constitueix el III Consell de la Infāncia

Divendres, 22 de novembre de 2019

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ CONSTITUEIX EL III CONSELL DE LA INFÀNCIA

El Ple Infantil ha tingut lloc coincidint amb el Dia Internacional dels Drets dels Infants

Coincidint amb el Dia Internacional dels Drets de la Infància, l'Ajuntament de Calvià ha celebrat el Ple Infantil en què els nous consellers i conselleres han pres possessió del seu càrrec. Un total de 36 nins i nines han representat als onze CEIP de Calvià. En aquesta ocasió, l'òrgan de participació infantil del municipi ha comptat amb representants de tots els centres educatius d'educació infantil i primària del municipi.

Durant el transcurs del Ple, persones responsables de diferents departaments municipals del consistori han donat respostes a les diferents peticions formulades pel Consell de la Infància de Calvià durant el curs anterior. Les famílies també han participat en l'acte amb la lectura dels Drets de la Infància.

Entre les propostes, s'ha demanat que la campanya de fruita a les escoles duri tot l'any, que es posin bústies identificatives als edificis municipals per a que els infants deixin opinions, o que els consellers duguin a terme un taller de drets de la infància per als nins i nines més petits de l'escola.

El repte de conselleres i consellers en els propers mesos i fins al pròxim Ple, que tindrà lloc al maig de 2020, serà implicar-se en l'execució de les propostes acordades per a que treballin la relació entre drets i responsabilitats.

El Consell de la Infància és un espai en què els nins i nines de Calvià poden donar la seva opinió i participar en temes que els afecten, a part de proposar millores en el municipi. El tercer Consell de la Infància de Calvià representa una continuïtat respecte al segon, per la qual cosa s'ha decidit anomenar-lo "Nosaltres vivim, nosaltres decidim 2.0".

La participació infantil és la millor manera de reconèixer als nins i les nines com a ciutadans i ciutadanes de ple dret, capaços d'interactuar amb el seu entorn des d'un punt de vista crític, fent propostes de millora a l'administració, aportant així valor afegit a l'interès general.