Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Conveni per la construcciķ del nou centre de dia

Dimecres, 27 de novembre de 2019

SIGNAT EL CONVENI PER A LA CONSTRUCCIÓ DEL NOU CENTRE DE DIA A CALVIÀ

L'edifici s'ubicarà a un solar municipal de Palmanova i estarà integrat a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i la consellera d'Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago, han signat aquest dimecres el conveni entre l'Ajuntament de Calvià i el Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears per a la construcció del Centre de Dia de Palmanova, que formarà part de la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència. A l'acte també hi han assistit el president de l'IMAS, Javier de Juan; la tinenta de batle de Cohesió Social, Nati Francés; la regidora de Desenvolupament Social, M. Carmen Rojano; la regidora de Palmanova, Francisca Muñoz; el director general de Planificació, Equipaments i Formació de la Conselleria, Juan Manuel Rosa, i el gerent del Consorci, Juan Manuel Martínez.

El nou edifici, que serà de titularitat municipal, s'ubicarà a un solar municipal que hi ha darrere del Centre d'Amadip Esment de Palmanova, de 2.045 m2 que s'ha visitat després de la signatura del conveni. El finançament de les obres es farà amb aportacions de les dues administracions que han signat el conveni: l'Ajuntament aportarà el 25% del total (187.500 euros en dues anualitats), el Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials aportarà n'aportarà el 75% (375.000 euros per part de la Conselleria d'Afers Socials i 187.500 euros per part del Consell de Mallorca, en dues anualitats).

El Centre de dia tindrà 30 places i és, per al municipi de Calvià, una obra important ja que actualment no compta amb cap Centre de dia públic, excepte les places de Centre de dia que es troben dins l'edifici de la Llar de Calvià.

Calvià té una població de 8.591 persones entre 65 i 99 anys, segons el Padró municipal, de les quals 4.494 son dones i 4.097 són homes. I compta amb una població de 21 persones majors de 100 anys (18 dones i 3 homes).

Segons consta en el Diagnòstic i pronostic de les Persones Majors de Calvià, la població de més de 64 anys pa passat de ser el 7,75% del total l'any 1.998, a representar el 14,59% l'any 2016.

Per zones, l'any 2016 Calvià i Costa d'en Blanes eren els nuclis amb més persones majors de 85 anys (l'11,24% i el 9,24%, respectivament), mentre que Santa Ponça (20,52%) i Palmanova (13,53%) eren les poblacions amb més gent gran de més de 65 anys. 

Declaracions del batle   Declaracions de la consellera    Declaracions del president de l'IMAS