Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Es confirmen les restes de Joan Ferrā Ferrā

Dilluns, 30 de desembre de 2019

IDENTIFICADES LES RESTES DE JOAN FERRÀ FERRÀ AL CEMENTIRI DE CALVIÀ

L'Ajuntament de Calvià comparteix l'emoció amb la família de Joan Ferrà Ferrà després que s'hagi confirmat que part de les restes humanes trobades l'octubre de 2018 a la fosa comuna del cementiri de Calvià corresponen a Joan Ferrà.
La identificació ha estat possible gràcies a les proves d'ADN realitzades per la Societat Aranzadi a partir de mostres dels familiars, en el marc del Pla d’Exhumacions 2018-2019, i també gràcies a la tenacitat de la família en voler trobar el seu familiar.
Joan Ferrà Ferrà, natural de Puigpunyent, vivia a Galilea, casat i amb dos fills, jornaler de professió, tenia 36 anys quan el 16 d’agost de 1936 fou detingut per un grup de falangistes de Calvià i d’Andratx, que el traslladaren, amb tres homes més, cap a Palma, però en realitat el camió es dirigí cap a Calvià. Al km. 15,7 de la carretera de Palma a Calvià el vehicle s’aturà, els feren baixar encanonats pels fusells amb la intenció d’assassinar-los. Dos dels quatre homes aconseguiren escapar, els altres dos però, en Joan Ferrà i en Cristòfol Barceló, foren abatuts a tirs allà mateix. Era la matinada del dia 23 d’agost de 1936, des de llavors les seves famílies no els han deixat mai de cercar.
L'Ajuntament de Calvià estarà al costat de la família per donar-los suport en el moment de l'entrega de les restes.
Joan Ferrà Ferrà, així com totes les persones que foren repressaliades, assassinades i traslladades al cementiri de Calvià seguiran sent recordades en l'Espai per la Memòria que es va inaugurar en la Caminada per la Memòria de 2019.