Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Projecte pilot de Calviā 2000 sobre Covid-19

Dissabte, 20 de juny de 2020

CALVIÀ MONITORITZARÀ LA PRESÈNCIA DE RESTES DE MATERIAL GENÈTIC DE VIRUS SARS-COV-2 EN LES SEVES AIGÜES RESIDUALS

• L'Ajuntament de Calvià, a través de Calvià 2000 en col•laboració amb Hidrobal, inicia un pla pilot que permetrà detectar possibles rebrots per poder realitzar un seguiment
• La posada en marxa d'aquesta solució, prevista per a la setmana que ve, ofereix una visió d'un Calvià segur tant per als seus residents com per als seus visitants

L'Ajuntament de Calvià, a través de l'empresa pública Calvià 2000 en col•laboració amb Hidrobal, inicia la setmana que ve un pla pilot de detecció de restes de material genètic de virus SARS-CoV-2 a les aigües residuals que es tracten a les depuradores del terme municipal, que permetrà valorar possibles rebrots o focus d'epidèmia i realitzar un seguiment més proper de la població de risc i dels grups d'interès. Calvià es converteix, així, en el primer municipi de les Illes Balears que estudia la presència de material genètic en el seu sistema de sanejament.

Amb aquesta actuació, Calvià se situa com una destinació segura alhora que permet tenir més garanties sanitàries per als seus ciutadans i ciutadanes.

S'han definit quatre punts de mostreig situats a la capçalera de les depuradores que tracten les aigües residuals procedents de Calvià, on s'analitzaran dues mostres setmanals durant un mes. Una vegada que les mostres representatives hagin estat recollides i analitzades al laboratori, els resultats es transferiran de manera automàtica a la plataforma digital Covid 19 City Sentinel. Aquesta eina permetrà visualitzar gràficament les dades, a través d'un mapa dinàmic del municipi amb una sectorització per zones d'influència que facilitarà traçar l'origen de les restes genètiques de SARS-CoV-2. A més, servirà com a observatori únic d'informació agregada combinant els resultats analítics amb els indicadors d'evolució sanitària del municipi.

Els laboratoris d'Agbar, encarregats de realitzar les anàlisis duen més de 20 anys col•laborant activament en la vigilància epidemiològica i detecció de virus en aigües residuals. Lidera, juntament amb la Universitat de Barcelona, el projecte internacional REVEAL per a la caracterització de SARS-CoV-2 en aigües superficials, aigües residuals i fangs de depuradora.