Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Ja es poden solˇlicitar les ajudes fins al 23/7

Dilluns, 28 de juny de 2021

OBERT EL TERMINI PER PRESENTAR LES SOL·LICITUDS D'AJUDES EXTRAORDINÀRIES COVID PER AL LLOGUER DE L'HABITATGE

És el segon any que es posen en marxa i es podran subvencionar els lloguers dels mesos de maig, juny, juliol i agost de 2021

TOTA LA INFORMACIÓ EN AQUEST ENLLAÇ

L'Ajuntament de Calvià posa en marxa, per segon any consecutiu, la línia extraordinària d'ajudes Covid al lloguer d'habitatges per a persones i famílies que tinguin dificultats per fer front al pagament mensual, com a conseqüència de l'impacte econòmic i social produït per la crisi de la Covid-19. Les sol·licituds es poden presentar des d'aquest dilluns 28 de juny i fins al 23 de juliol.
Aquestes ajudes, a les que l'Ajuntament hi destina una partida de 400.000 euros, van dirigides exclusivament a persones amb problemes per poder pagar el lloguer per causes sobrevingudes per la Covid-19 i que es trobin en les següents situacions: estar a l'atur; trobar-se en un procés d'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO); ser autònom i haver sofert una reducció d'ingressos o que l'activitat que desenvolupa hagi estat suspesa, i ser dona víctima de violència de gènere.
Les ajudes subvencionen fins a un 40% del lloguer mensual per a lloguers de fins a 900 euros, i fins a un 30% dels lloguers d'entre 901 i 1.100 euros mensuals. Les subvencions es concediran per un màxim de 4 mesos, els mesos de maig, juny, juliol i agost de 2021.
Per tal de facilitar l'accés i l'obtenció de les ajudes per al lloguer Covid-19, tal i com ja es va fer l'any passat, es flexibilitzen els requisits i es redueixen els tràmits permetent la presentació d'una declaració responsable. Així mateix, es prioritzarà la via telemàtica per a la presentació de la documentació que hagin d'aportar.
L'any passat, 469 persones es van veure beneficiades d'aquests ajuts.
L'Ajuntament de Calvià ha incrementat el 2021 en més d'un 200% el pressupost destinat a les ajudes al lloguer (extraordinàries i ordinàries), tot i que l'any passat les subvencions atorgades van superar la partida pressupostada, ja que l'habitatge és considerat un dret i per tant es donen les ajudes a tothom qui compleixi amb els requisits, ampliant la partida en cas que sigui necessari.
Es tracta d'unes ajudes de caràcter excepcional, amb independència de les subvencions ordinàries que es convoquen anualment des de l'any 2017.