Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Més facilitats per arribar a Son Espases en bus

Dimecres, 21 de juliol de 2021

Les persones usuàries de la Targeta Intermodal que combinen línies de TIB i EMT podran arribar Son Espases sense pagar el bus de Palma

Ha començat, amb una prova pilot, la segona fase de la integració tarifària, que permet emprar la targeta TIB als busos de l’EMT

Declaracions del Batle: ENLLAÇ
Declaracions del Conseller: ENLLAÇ
Declaracions del Regidor de Palma: ENLLAÇ

Avui s’ha iniciat, en fase de proves, la utilització de la Targeta Intermodal del TIB als busos de l'EMT, concretament a les línies que van als hospitals de Son Espases i de Son Llàtzer des d’unes parades d’intercanvi dels busos interurbans TIB amb línies de l’EMT. D'aquesta manera, per a aquests recorreguts no és necessari disposar de dues targetes de transport diferents i representa un estalvi per a l'usuari, ja que en el viatge combinat entre les dues xarxes, el tram fet amb l'EMT surt gratuït.
Han assistit, entre d'altres, el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal; el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí; el regidor Alfonso Molina, i el tinent de batle de Mobilitat de Palma, Francesc Dalmau.

Amb la prova pilot que s’inicia avui se facilita a les persones residents de Calvià la connexió amb transport públic per arribar al seus hospital de referència amb transbordament gratuït del TIB a l’EMT.
Els usuaris del TIB que vagin a l’hospital de Son Espases i viatgin amb les línies d'Andratx (101), Peguera (102), Santa Ponça (103), Magaluf/Palmanova (104), Sol de Mallorca/Magaluf/Palmanova (105) i el Toro/son Ferrer/son Caliu (106) poden transbordar gratuïtament amb la línia 29 de l'EMT a la parada de Son Dureta.
Per la seva part, els usuaris del TIB que arribin a Palma amb la línia d'Es Capdellà/Calvià/Son Bugadelles/Santa Ponça/Costa de la Calma/Palmanova/Son Caliu (107) poden agafar la línia 20 o la 39 a la parada de la Carretera de Valldemossa (prop de l'Ocimax) per anar a l'hospital de Son Espases.
La Targeta Intermodal s'ha de validar tant a l'entrada com a la sortida del bus TIB i a partir d'ara també s'haurà de validar, només en pujar, al bus de l'EMT. El viatge amb l'EMT és gratuït sempre que es combinin les dues xarxes. Per fer el transbordament entre el TIB i l’EMT es disposa de 60 minuts a partir de la validació de sortida, i en el cas del trajecte invers, EMT i TIB, es disposa de 90 minuts a comptar des de la validació d’entrada. En el cas que l'usuari només viatgi amb el bus de l'EMT per anar als hospitals sense transbordar amb el TIB, també ho pot fer des de les parades indicades anteriorment, però el viatge li costarà 1,15 euros (i no els 2 euros que és el preu del bitllet senzill), import que se li descomptarà del seu saldo del moneder de la Targeta Intermodal.

Informació ampliada en aquest enllaç: Nota de Premsa de la CAIB