Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Finalitza el programa SOIB Reactiva 2020

Dijous, 19 d’agost de 2021

Finalitza el programa SOIB Reactiva 2020 que ha ofert feina a 106 persones aturades

L'Ajuntament de Calvià, a través de l'Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC) i de tots els seus organismes públics (Calvià 2000, Oficina Municipal de Tributs, IMEB i Llar de Calvià) ha iniciat entre el desembre de 2020 i l’abril de 2021 la contractació de 106 places de treball, durant un període de 4 mesos.

Totes aquestes contractacions s’han emmarcat en el Programa Reactiva 2020, la iniciativa posada en marxa pel SOIB que s'executa en col•laboració amb les corporacions locals, i es configura com una política activa de foment de l'ocupació.

El programa SOIB Reactiva es cofinança amb fons del FSE (Fons Social Europeu), en el marc dels Programes Operatius d'Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020; amb fons procedents de l'Estat a través de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals; amb fons per afavorir el turisme sostenible a través de la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible, i amb una aportació de l'Ajuntament de Calvià de 269.294,96 €.

Calvià ha comptat amb un finançament de 1.006.064,84 € que ha permès contractar 106 persones en dos torns de contractació de 4 mesos de durada cadascun.

Tres línies de contractació

El programa ha constat de dos torns i ha contemplant tres línies de contractació diferents, majoritàriament per a persones empadronades a Calvià:

Línia 1: Dirigida a 28 joves desocupats menors de 30 anys inscrits en el sistema nacional de Garantia Juvenil. Les ofertes laborals adreçades a aquest col•lectiu han englobat tant perfils que requereixen d'estudis superiors (cicles formatius de Grau Superior o Estudis Universitaris) com perfils professionals, com per exemple, de personal de neteja, cuina o oficines.

Línia 2: Dirigida a 26 persones aturades de llarga durada, majors de 30 anys, inscrites com a desocupades en el SOIB durant almenys 12 dels últims 18 mesos. En aquest cas s'han ofert llocs de treball relacionats amb el manteniment d'edificis i d'equipaments urbans.

Línia 3: Dirigida a 52 persones desocupades, majors de 30 anys, inscrites un mínim de 3 mesos com a desocupades en el SOIB o amb una durada inferior en el cas de persones provinents d’un ERTO. Aquesta línia s'ha dirigit, entre d’altres, a perfils administratius, personal de manteniment d'edificis, auxiliars de geriatria i personal de neteja.