Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Més de 80 joves finalitzen les Beques de Calvià

Dimarts, 31 d'agost de 2021 

MÉS DE 80 JOVES HAN FINALITZAT LA SEVA FORMACIÓ A CALVIÀ A TRAVÉS DE LES BEQUES CONVOCADES PER L'AJUNTAMENT

En aquesta convocatòria hi ha hagut 16 beneficiaris més que en la de 2020

Vuitanta-dos joves de Calvià han finalitzat la seva formació a través de les beques Projecta't i BECAlvià que convoca l'Ajuntament i en les que enguany s'han invertit 237.690 euros, un 12% més que en l'edició anterior. El número de joves beneficiaris de les beques s'ha incrementat en 16 persones més respecte a la convocatòria passada en què 66 joves van rebre formació en empreses privades o en diferents serveis municipals.

En l'entrega dels diplomes, el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, va destacar la importància d'aquestes beques perquè permet obrir més finestres tant a nivell de creixement personal com per comprovar que allò que s'està estudiant és allò que realment es vol. El batle, que els va animar a seguir formant-se, va assegurar el compromís de l'Ajuntament de Calvià a seguir creant ocasions per a què els talents que hi ha al municipi puguin tenir una sortida laboral digna, perquè, va concloure: «Com millor formada està una societat, aquesta societat és més lliure». Per la seva banda, la tinenta de batle d'Educació i Ocupació, Olga Granados, va agrair a les empreses i als departaments municipals que han col·laborat en aquestes beques, així com als i les joves per l'esforç i la responsabilitat que han assumit.

Les beques de Calvià
Les beques Projecta't, en què hi han participat 25 joves recentment titulats en grau universitari o cicles formatius de grau mitjà o superior, tenen una durada de 10 mesos i consisteixen en una formació transversal i en práctiques formatives que es duen a terme a diferents departaments municipals. La subvenció per a aquestes beques és de 855 euros mensuals.
En les beques BECAlvià hi han participat 57 joves estudiants de grau universitari o de cicles formatius de grau mitjà o superior. En aquest cas, tenen una durada de 2 a 3 mesos i hi col·laboren departaments municipals i empreses privades. Se subvenciona aquesta beca amb 420 euros mensuals, i en el cas de l'empresa privada aquesta n'assumeix el 50%.
Els objectius de l'Ajuntament de Calvià amb aquestes beques, que gestiona l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques (IMEB), són contribuir a una millor qualificació professional; facilitar el coneixement de la metodologia de treball adequada a la realitat professional; afavorir el desenvolupament de competències tècniques, metodològiques, personals i participatives; obtenir una experiència que faciliti la seva ocupabilitat futura, i fomentar els valors de la innovació, la creativitat i l'empreniment.