Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Lliurament dels Premis rei En Jaume 2021

Dijous, 2 de setembre de 2021

LLIURAMENT DELS PREMIS REI EN JAUME 2021

Juan Francisco Mota Magaña obté el Premi de Còmic amb l'obra Les coves de marbre de Calvià
El Premi de Fotografia s'atorga a Agneta Manjavacas Lindmark per El nido
Escalar un gegant, de Cultural-ment Produccions, amb dramatúrgia i direcció de Bernat Molina guanya el Premi de Teatre

Aquest dijous el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha lliurat els Premis rei En Jaume 2021, en el marc de les Festes del rei En Jaume que enguany comencen a recuperar algunes de les activitats, de forma controlada i amb aforaments limitats.
L'acte, que ha tingut lloc als jardins de l'Ajuntament de Calvià, ha començat amb la benvinguda de la tinenta de batle delegada de Cultura, Nati Francés, i tot seguit amb la intervenció del batle que ha felicitat a les persones premiades remarcant la qualitat de les obres presentades i els talents que s'han manifestat en les 23 obres que s'han presentat en aquesta edició. L'acte ha finalitzat amb una lectura dramatitzada d'un petit fragment del text de teatre guanyador, a càrrec dels actors Bernat Molina i Santi Pons, i l'actuació musical del grup Abú YahJazz.
Els Premis rei En Jaume suposen una continuació dels més de quaranta anys de tradició en els quals, en les diferents etapes de la seva història, han comptat amb els artistes més representatius de l'illa i han donat cita a considerables professionals del món de la cultura.
En cada convocatòria s'estableix un tema protagonista, i per 2021 la temàtica comuna ha estat el Calvià desconegut: espais urbans recòndits, amagatalls naturals a terra i a la mar, racons desconeguts o de difícil accés.
Les obres premiades es podran visitar a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament fins al dia 30 de setembre.

    

Premi rei En Jaume de Còmic
S'ha concedit el Premi rei en Jaume de Còmic a l'obra Les coves de marbre de Calvià de Juan Francisco Mota Magraña.
El jurat, format per Rafel Vaquer, autor de còmic i vicepresident del Clúster de Còmic; Jordi Sempere Vicedo, docent de l'EASDIB, i Pepmi Garau Salom, animador, il·lustrador i menció especial del premi de 2020, han valorat l'excel·lent combinació de localitzacions i rondalles populars, amb un guió correctament desenvolupat, la presència de valors ecològics i un dibuix molt expressiu i uns personatges ben construïts.
Hi ha hagut una Menció Especial a l'obra Atrapar el viento, de Juan José Ramos Canales.

Premi rei en Jaume de Fotografia
El Premi rei En Jaume de Fotografia s'ha atorgat a l'obra El nido, d'Agneta Manjavacas Lindmark, pel seu tractament de l'espai, la composició, la potència visual de la imatge, l'adaptació a la temàtica de les bases de la convocatòria i la bella senzillesa visual.
En el cas de la fotografia, s'han concedit dues Mencions Especials, una a l'obra Cream and Sour, de Víctor Torres Pujol, i una altra a A la fi silenci, silenci, tan sols silenci, de Jaume Gaviño Morey.
El jurat ha estat format per Neus Marroig Colom, artista i membre de l'AAVIB; Aina Ferrero Horrach, crítica d'Art i vocal de l'ACCAIB, i Alejandra Frontera Orleans, guanyadora del Premi l'any 2020.

Premi rei en Jaume de Teatre
S'ha concedit el premi de Teatre a l'obra Escalar un gegant de Cultural-ment Produccions, amb dramatúrgia i direcció de Bernat Molina. El jurat ha valorat l'elevada qualitat dramàtica i la solidesa del projecte tècnic i de l'equip, a més de l'interès que planteja la temàtica i de la capacitat d'emocionar el públic.
L'obra Au revoir vacuité, de la companyia Las primas de Bárbara, i de l'autor Vicente Villó, ha rebut una Menció especial.
L'actriu, dramaturga i menció especial dels premis de 2020, Catalina Florit; l'actriu, dramaturga i guanyadora del premi de 2020, Lluki Portas, i Rosa Jaume Sunyer, actriu, directora de teatre i de la Mostra de Teatre Escolar de Manacor, han conformat el jurat de teatre en aquesta edició.