Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Setmana Europea de la Mobilitat a Calviā

Divendres, 17 de setembre de 2021

CALVIÀ APOSTA PER LA MOBILITAT SOSTENIBLE

El municipi celebra la Setmana Europea de la Mobilitat amb activitats per a totes les edats entre els dies 18 i 26 de setembre

Calvià participa en la convocatòria de la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) 2021 amb l'organització de diferents activitats entre els dies 18 i el 26 de setembre amb el lema «Mobilitat sostenible, saludable i segura». L'elecció del tema d'enguany ret homenatge a les adversitats sofertes per Europa -i el món- durant la pandèmia de COVID-19, i convida a reflexionar sobre les oportunitats de canvi que sorgeixen d'aquesta crisi sanitària sense precedents.

S'han programat activitats per a totes les edats d'entre les quals cal destacar el nou Projecte de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament que, el 22 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial sense Cotxe, es presentarà al teatre Sa Societat. La Setmana Europea de la Mobilitat a Calvià finalitzarà el 26 de setembre amb el Dia de la Mobilitat Sostenible, una jornada lúdica a l'aparcament del Centre Municipal de Serveis de Palmanova, amb activitats i exposicions per a totes les edats.

A més dels dos actes centrals, es duen a terme diferents activitats en col•laboració amb diferents serveis municipals, com el contacontes i taller per infants del dissabte 18 a la Plaça Francisca Revert, amb el Servei de Biblioteques; i el taller de personalització i muntatge de skates, a l’Skatepark de Galatzó, amb el Servei de Joventut. També cal destacar la col•laboració amb el Club ciclista Calvià o el club de Muntanya calvianer Yaïs, per organitzar una passejada cicloturista i una excursió nocturna, els dies 24 i 25, respectivament. Per acabar, junt amb eMallorca Challenge s’impulsen dues novetats respecte edicions anteriors, una taula rodona el dijous dia 23, La mobilitat sostenible, realitat o utopia: Tres experiències aplicades a l'empresa, amb la participació d’especialistes en vehicles elèctrics, mobilitat sostenible individual i mobilitat marina i una mostra de vehicles elèctrics en el marc de la Diada del diumenge 26.

El regidor de Medi Ambient, Rafel Sedano, ha manifestat la seva satisfacció pel programa i ha posat en especial valor la col•laboració i transversalitat a l'hora de programar les activitats: “Els Dies Mundials i les Setmanes Europees no són una excusa per fer accions que no tenen continuitat la resta de l'any, sino que han de servir per augmentar la tasca de pedagogia i sensibilització que es duu a terme, en el nostre cas, dins un programa estratègic d'Educació ambiental” i ha afegit “alhora, ens serveix com a punt d'inflexió i per poder replantejar les iniciatives o, com és el cas d’enguany, poder anunciar novetats importants pel que fa a la mobilitat sostenible del municipi”.

La Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya dirigida a sensibilitzar a la ciutadania sobre les conseqüències negatives que té l'ús excessiu del cotxe, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i els beneficis d'utilitzar formes de transport més sostenibles, com el transport públic, la bicicleta o caminar.

Més informació al programa i a http://calvia.com/mediambient