Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Imatges de les II Jornades de Memōria Democrātica

Dilluns, 4 d'octubre de 2021

II JORNADES DE MEMÒRIA DEMOCRÀTICA DE CALVIÀ

Aquest cap de setmana ha tingut lloc el gruix de les activitats de les II Jornades de Memòria Democràtica de Calvià, que han comptat amb destacades personalitats expertes en la matèria. Ponències, taules rodones i una passejada per es Fortí d'Illetes, han centrat les Jornades aquests dies.

    

    

    

    

    

    

    

    

PROGRAMA II JORNADES MEMÒRIA DEMOCRÀTICA (ENLLAÇ)
1 d'octubre (Es Generador)
Presentació de les Jornades a càrrec de Rafel Sedano i Marga Plomer, regidor i tinenta de balte de Memoria Democrática; Llei de Memòria Democràtica, amb Laura Camargo i inauguració de l'Exposició "Petites coses d’un temps d’espines".
2 d'octubre (Sa Societat)
"Memòries. De l'exaltació de Franco a la memòria de la democràcia (1975-2021)", per Manel Santana; "L'expedició mallorquina a l'Olimpíada Popular de Barcelona, 1936. Una història d'exilis forçats", a càrrec de Pau Tomàs Ramis; "Història i memòria dels presos de Franco. El camp de treball de Sa Coma a Es Capdellà", de M. Eugènia Jaume i Esteva; “Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic de Catalunya. Una visió panoràmica”, amb Oriol Dueñas Iturbe; Xerrada sobre espais de la memòria i simbologia feixista, amb Emilio Silva, i Taula rodona sobre simbologia feixista.
3 d'octubre (Auditori del IES Bendinat)
Projecte educatiu “Ruta a l'Exili, un miler d’empremptes”, de David González i “Elaboració de material didàctic, per no oblidar el nostre passat” de Marta Castilo García, i xerrada i passejada per conèixer el Fortí d'Illetes, a càrrec de Manel Suárez.
8 d’octubre (cementiri de Calvià)
18.00 Acte commemoratiu de l’obertura de la fossa de Calvià, organitzat per Memòria de Calvià
En col·laboració amb l’Ajuntament d’Andratx, al Teatre Sa Teulera
3 d’octubre
20.00 h Obra teatral “Els altres”
10 d’octubre
20.00 h obra teatral “Fragments”