Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Conveni amb Afers Socials sobre menors infractors

Dijous, 12 de febrer de 2022 

Conveni de l'Ajuntament de Calvià amb la Conselleria d'Afers Socials del Govern en relació a l'execució de mesures no privatives de llibertat de menors

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, han signat un conveni de col·laboració relatiu a l'execució de mesures no privatives de llibertat de menors. Amb aquest conveni, l'Ajuntament s'implica en l'atenció socioeducativa de persones menors d'edat infractores, a qui se'ls apliquen mesures judicials no privatives de llibertat, quan s'hagin de desenvolupar en l'àmbit del municipi.

Així, diversos departaments de l'Ajuntament (IMEB, Joventut, Llar de gent gran de Calvià, Manteniment) coordinats pel Departament de Desenvolupament Social, Infància i Gent gran, faciliten un número de places per tal que aquestes persones menors d'edat que resideixin al municipi puguin complir la mesura judicial, realitzant diferents tasques a Biblioteques, Escoletes, servei de Joventut, Llar de Calvià i manteniment de Poliesportius.

Tal com diu el conveni, l'experiència demostra que les mesures objecte d'aquesta col·laboració solen tenir efectes molt positius com a generadors d'un procés de reflexió crítica de la persona menor d'edat davant la seva conducta i per l'assumpció del compromís de respecte dels béns jurídics aliens.
Per part de l'Ajuntament de Calvià han assistit a l'acte la tinenta de batle de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francés, i la regidora de Desenvolupament Social, Infància i Gent gran, M. Carmen Rojano, així com personal tècnic especialitzat en menors i responsables dels departaments municipals que col·laboren amb aquest conveni.

Declaracions del batle     Declaracions de la consellera d'Afers Socials 1     Declaracions de la consellera d'Afers Socials 2

Més informació a la nota de premsa CAIB: ENLLAÇ