Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Visita a les obres del Centre de Dia de Palmanova

Dijous, 3 de febrer de 2022

Visita a les obres del Centre de Dia de Palmanova

El batle de Calvià, la presidenta del Consell de Mallorca i la consellera d'Afers Socials del Govern han visitat avui matí a les obres del primer edifici de Centre de Dia que s'està duent a terme a Calvià. Han assitit també, per part de l'Ajumtament, la tinenta de batle de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francès; la regidora de Desenvolupament Social, Infància i Gent gran, M. Carmen Rojano; la regidora de la zona de Palmanova, Francisca Muñoz, i el regidor Rafel Sedano.

En el transcurs de la visita, han pogut comprovar l'avanç de les obres iniciades a finals de 2021. El centre disposarà de 30 places per a gent gran amb dependència, les quals passaran a formar part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. La instal·lació té un cost de 736.548 euros i està finançada en un 50% per la Conselleria d'Afers Socials i Esports del Govern, en un 25% per l'Ajuntament de Calvià i en un 25% per l'IMAS.

Projecte
El projecte, idea d’Opposite Architects, SLP i que està executant la UTE Insae SA–TR Construya SL., es construeix a dos solars cedits per l’Ajuntament de Calvià que tenen una superfície total de 2.045 metres quadrats. El nou edifici tindrà una superfície construïda de 366 m² en una sola planta baixa i una alçada total de cinc metres.
L’edifici comptarà amb tres volums de diferents alçades i dimensions, organitzats al voltant d’un pati i alineats d’acord amb els límits de la parcel·la. L’accés serà a través d’un porxo des del carrer, que dona accés a un passadís al voltant del qual s’organitzen els tres volums.

Els tres mòduls es distribueixen de la manera següent:
- Mòdul de serveis: engloba els espais de serveis del centre, com els banys geriàtrics, els vestuaris i la sala de personal, el magatzem, la cuina i la sala d’instal·lacions. Totes les dependències disposen d’accés des del passadís principal.
- Mòdul de salut: hi ha la sala de fisioteràpia i el despatx del metge o la sala de cures.
- Mòdul d’estar: conté la sala polivalent i la sala de descans, dues sales on els usuaris passaran la major part del temps. Aquestes sales són contigües, de manera que es poden emprar conjuntament o de manera independent. Aquest espai té una terrassa exterior coberta amb una pèrgola mòbil per regular l’entrada de llum solar i el confort tèrmic dels usuaris.