Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Presentaciķ revista 'Entorn de Calviā' Personatges

Dissabte, 12 de febrer de 2022

LA REVISTA ENTORN DE CALVIÀ DEDICA UN MONOGRÀFIC ALS PERSONATGES MÉS DESTACATS DEL MUNICIPI

La publicació aprofundeix en algunes de les principals personalitats, residents o visitants, des de l'Edat Mitjana fins a l'actualitat

Avui matí s’ha presentat a Peguera el núm. 12 de la revista Entorn de Calvià titulada Personatges i editada per l’Ajuntament de Calvià. La publicació compta amb articles originals fets per professionals que repassen continguts com Les vides medievals a Calvià, La Comtessa Mala, Els bandolers, bandejats i agermanats a les terres del Pariatge, o Les dones, víctimes silenciades i oblidades. A més, ofereix entrevistes amb Lleonard Muntaner, editor i historiador; Xavier Terrasa, historiador i activista cultural; Tummy Bestard, exagent consular dels EUA; o Maria Ferrer, periodista.

També es tracten altres temes amb voluntat divulgadora, com ara Els marquesos de la Romana i la seva vinculació amb Calvià; Vida i llegat d'Elionor Aguiló i Aguiló, la “Princesa dels xulletas”; François Aragó, apunts sobre la història d'un savi que mesurà el món; La tasca de l'enginyer Waring a les terres de Calvià: la construcció d'un somni; Una madona de possessió al segle XIX; Els metges Juaneda; Els batles i batlessa de Calvià des de la Segona República fins a l'actualitat; L'obra de Natacha Rambova sobre Cala Fornells; o Bruno Kreisly, el gran impulsor del procomú.

Durant l'acte de presentació de Entorn de Calvià, el batle, Alfonso Rodríguez Badal,el batle, Alfonso Rodríguez Badal, parafrasejant Milan Kundera, ha destacat que “la cultura es la memòria del poble”, i doncs “Calvià és el resultat d'allò que han fet tantes generacions”, afegint que “hem de conèixer la història amb els esdeveniments i personatges més rellevants, però també mirar la infrahistòria, la d'aquelles persones anònimes que han anat forjant, generació rere generació, la història i la cultura d'un poble”.

El geògraf Antoni Aguareles ha fet una intervenció en l’acte de presentació per posar en valor la figura de l'artista Natacha Rambova i reivindicar la participació del funcionariat en la revista Entorn de Calvià de la qual n'és membre del consell assessor.

Seguidament, hi ha hagut l'actuació d'improvisació teatral a càrrec de Diego Ingold i Marina March, i música del pianista Mon Joan Tiquat, que han donat un toc d'humor.

Entorn de Calvià es va recuperar el 2013. La major part de la redacció i dels continguts és a càrrec del funcionariat, però també sol comptar amb la participació de professorat universitari, periodistes, professionals i experts i expertes que aporten material inèdit i dades d’interès per entendre millor el municipi de Calvià en el passat, avui en dia i les seves perspectives de futur. En edicions anteriors s’han tractat temes com l'arquitectura del territori, la gastronomia, el turisme, la dona, l'esport, o la música.

Podeu consultar la revista en aquest enllaç.