Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Alejandro Forcades participarà en la Galatzó Trail

Dimarts, 15 de febrer de 2022

LA V GALATZÓ TRAIL TORNA ALS SEUS ORÍGENS IMPULSADA PER LA PARTICIPACIÓ D'ATLETES INTERNACIONALS

● Les inscripcions de la modalitat de cursa curta són a prop d'arribar a la quota màxima

● L'atleta Alejandro Forcades, que correrà a les Skyrunner World Series, participarà a l'esdeveniment

La cinquena edició de la cursa per muntanya Galatzó Trail que se celebrarà el proper 13 de març al municipi de Calvià torna als seus orígens dos anys després de celebrar-se la darrera edició en condicions de normalitat. L'esdeveniment esportiu comptarà amb una alta participació d'atletes en les dues modalitats i amb la presència d'esportistes destacats com Alejandro Forcades, un dels millors corredors per muntanya a Espanya en aquest moment i natural de l'illa.

Després de dos anys molt complicats per a l'organització de la Galaztó Trail, que va haver de suspendre l'edició del 2020 i traslladar a l'últim trimestre del 2021 la darrera edició, al 2022 s'espera una relativa normalitat tal com mostren les xifres de registre. A un mes per la seva celebració, les inscripcions són a prop d'arribar a la seva quota màxima, especialment a la categoria Galatzó Half (el traçat de 23 quilòmetres), on ja s'han registrat més de 400 atletes i queden poques places disponibles. A la modalitat Galatzó Legend, la prova principal de 43 quilòmetres de recorregut, s'hi espera una participació final d'a prop de 250 corremonts.

Segons l'organització, les bones xifres de participació es deuen a l'impuls de les inscripcions d'atletes internacionals, que de moment suposen més del 20% del total, i també a l'interès per la prova dels esportistes locals. A més, l'afluència de participants és estimulada per una reducció de preu. Aquesta política promocional es mantindrà fins al final de febrer.

Participació d'Alejandro Forcades
La Galatzó Trail tindrà el privilegi de comptar amb l'atleta Alejandro Forcades, natural de Mallorca i un dels millors corredors per muntanya espanyols, actualment. "Em fa especial il•lusió córrer la Galarzó Trail perquè conec perfectament la zona, ja que és un dels meus llocs habituals d'entrenament, i perquè el recorregut és espectacular", ha assenyalat Alejandro Forcades, que ha remarcat que el traçat “ens enfronta a dos cims emblemàtics del ponent mallorquí, es Galatzó [1027 metres] i s'Esclop [927 metres], dins d'un entorn de muntanya impressionant que mostra la identitat de Mallorca i des del qual es pot veure el mar Mediterrani des de gairebé qualsevol punt”.

Alejandro Forcades, que es va iniciar en triatló professional de la mà del Club Xtrem Calvià Triatló, va ser subcampió del Campionat d'Espanya Trail Running RFEA 2020, forma part de la selecció espanyola i participa al prestigiós circuit internacional Skyrunner World Series, que comença al maig. De fet, la Galatzó Trail suposa “una de les proves més importants” dins de la seva preparació de cara als Skyrunner.

"El meu objectiu durant la Galatzó Trail és intentar establir un ritme de carrera exigent i mantingut, i una velocitat mitjana alta que em permeti lluitar per la victòria i ratifica els resultats de la preparació", ha declarat el mallorquí.

Traçat circular i patrimonial
En aquests moments l'organització de Galatzó Trail treballa per demanar els permisos i les autoritzacions necessàries per comptar amb un traçat de carrera nou i més espectacular que minimitzi els trams de doble sentit. En aquesta edició es vol crear a la patrimonial Serra de la Tramuntana un recorregut circular mitjançant la incorporació de diversos trams, entre els quals destaca el Camí de Sa Font Nova.

Aquest camí és especialment important per la seva bellesa i el seu valor històric i patrimonial. Era l'antic trànsit que feien servir els treballadors de la Finca Galatzó cap a Galilea i cobrava gran protagonisme durant la recollida de l'oliva. Des de l'adquisició de la Finca Galatzó per part de l'Ajuntament de Calvià el 2006, el traçat es va catalogar com a vedat de caça fins que el consistori va recuperar el camí per al trànsit d'excursionistes, integrant-se al GR221 Ruta de Pedra a Sec, que recorre tota la Serra de Tramuntana. A més, en aquest tram d'especial protecció ambiental també es poden trobar elements etnològics patrimonials com els Forns de Cal o Sa Font Nova.

L'esport com a reclam
La Galatzó Trail forma part un pla específic de l'Ajuntament de Calvià per incentivar el turisme sostenible i de qualitat mitjançant l'esport amb l'organització de grans esdeveniments esportius durant tot l'any, com la Half Marathon Magaluf, el triatló Challenge Peguera Mallorca, les competicions d'esports marítims durant les Festes del rei En Jaume o la recent volta de l'European Tour de golf a Mallorca.

D'aquesta manera, l'esport es consolida cada cop més com un dels motors del canvi de model turístic de Calvià, que aposta també per garantir i fomentar la pràctica de gairebé qualsevol tipus d'esport a nivell aficionat o professional a les nombroses instal•lacions esportives i a l'aire lliure, tant a l'interior com a la línia de costa. En aquest sentit, la Galatzó Trail és un exemple de la feina feta en aquesta direcció, ja que el seu traçat discorre per camins habilitats per al senderisme i el ciclisme per muntanya disponibles per al públic durant tot l'any.

Galatzó Trail és un projecte de comunitat en què la Fundació Calvià 2004 i l'Ajuntament de Calvià organitzen l'esdeveniment amb el patrocini de la Fundació Mallorca Turisme. A més, compta amb un cos de més de 100 persones voluntàries i amb la participació de diversos clubs esportius del municipi.