Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reuniķ del Fōrum del Turisme de Calviā

Dimarts, 12 d'abril de 2022

EL CONSELLER DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL EXPLICA LA LLEI DEL TURISME DE LES ILLES BALEARS AL SECTOR DE CALVIÀ

Ha intervingut en el marc del Fòrum del Turisme de Calvià

El Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha explicat avui la Llei del turisme de les Illes Balears, en la reunió del Fòrum del Turisme de Calvià, presidida pel batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal.

El batle ha incidit en la importància de la Llei per quant és una iniciativa que concep els eixos que sempre s'han volgut perseguir i cap als que es vol seguir avançant, com són la competitivitat, la responsabilitat social i la preservació mediambiental. Alfonso Rodríguez Badal ha volgut destacar que s'arranca amb una temporada més consistent després de dos anys molt durs, amb la confiança d'anar recuperant els valors d'ocupació i rendibilitat d'abans de la pandèmia. En aquest sentit, ha assenyalat que s'han reiniciat les inversions necessàries, que havien patit un fre, amb fons de romanents municipals, fons ITS o Next Generation, que permetran poder iniciar aquest hivern, un cop es tinguin els permisos de Costes, el projecte de renovació del front litoral de Magaluf, actuacions per a la renovació de Jaume I de Santa Ponça, o la segona fase del passeig de la platja de Palmira de Peguera, entre d'altres en les que també s'està treballant.

El conseller ha explicat durant la seva intervenció els detalls de la nova normativa i ha defensat la necessitat d'impulsar aquesta llei, que “generará soluciones capaces de millorar l'experiència del turista, la qualitat de vida dels residents i les condicions laborals dels treballadors”. “Per primera vegada a les nostres illes tindrem una Llei Turística que pensa en totes les dimensions de l'activitat”, ha insistit. Després de desenvolupar els eixos de la normativa, Negueruela ha afegit que gràcies a aquesta llei es “consolidaran les bases d'un turisme líder i de futur que aposti definitivament per la qualitat i no per la intensitat; un model qualitatiu i no quantitatiu”.

El Fòrum del Turisme de Calvià
El Fòrum de Turisme de Calvià, creat el 2016, es constitueix com un espai de debat, de diàleg i de col•laboració entre tots els agents directament vinculats amb l'activitat turística que es desenvolupa en el municipi de Calvià. Les seves funcions principals giren al voltant de l'anàlisi d'assumptes relacionats directament amb l'activitat turística que es desenvolupa en el municipi de Calvia i l'emissió d'informes i recomanacions sobre aquest tema amb un caràcter merament consultiu i no vinculant.

Integren el Fòrum: el batle i regidors implicats en matèries turístiques, el director general de Turisme de Calvià, els grups polítics amb representació municipal a Calvià, la Cambra de Comerç, el Foment del Turisme, la Fundació Calvià 2004, les associacions hoteleres del municipi, federacions i agrupacions empresarials (comerç, restauració, oferta complementària, oci i serveis), UGT i CCOO (sindicats amb representació majoritària al municipi), la UIB, representants veïnals de les zones de major activitat turística i organitzacions de consumidors, entre d'altres.