Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Tu decideixes, participa-hi!

Juny, 2022 

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ POSA EN MARXA ELS II PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

La ciutadania podrà fer les seves propostes a través d'aquest mecanisme de participació directa que compta amb un pressupost de 125.000 euros

L'Ajuntament de Calvià, a través del departament de Participació Ciutadana, ja ha posat en marxa els II Pressupostos Participatius del municipi, un mecanisme de participació directa de la ciutadania que compta amb un pressupost de 125.000 euros dividits en dues línies: 100.000 euros per a projectes d'infraestructures i 25.000 per a projectes en forma de serveis.
Mitjançant el nou PORTAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA, la ciutadania pot presentar les seves propostes incloent una breu descripció, després d'inscriure's al portal. Aquesta primera fase d'aportació de propostes per part de la ciutadania finalitzarà el dia 30 de juny.
La tinenta de batle de Participació Ciutadana i Joventut, Marga Plomer, anima la ciutadania de Calvià a participar en aquest procés que vol estimular que veïnes i veïns del municipi formin part de la presa de decisions i s'involucrin activament en el dia a dia del seu municipi.
Entre l'1 i el 8 de juliol un equip tècnic farà una valoració de viabilitat de cada una de les propostes amb els criteris que han de ser competència de l'Ajuntament, que siguin viables i que tinguin un cost inferior al pressupost corresponent a l'àrea o àmbit d'actuació per activitat o inversió. Totes les que encaixin dins el pressupost i les competències municipals passaran a la fase de votació que estarà oberta des del 10 al 31 de juliol. Podran votar les persones empadronades a Calvià, majors de 16 anys. S'ordenaran ls propostes pel nombre de vots i seleccionant les propostes de la més votada a la menys votada. En cas que el nombre de propostes superin la quantitat reservada se seleccionaran les més votades fins a arribar a la quantitat màxima per a aquest procés. A partir del 15 d'agost es podrà iniciar el procés per a dur a terme les propostes que hagin superat la valoració tècnica i la votació de la ciutadania, que es publicaran a la plataforma.