Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Calviā signa l'adhesiķ al Projecte VIOPET

Dilluns, 12 de setembre de 2022

CALVIÀ, PRIMER AJUNTAMENT DE BALEARS QUE SIGNA L'ADHESIÓ AL PROJECTE VIOPET DEL MINISTERI DE DRETS SOCIALS I AGENDA 2030

Es tracta d'un programa d'acollida temporal d'animals de companyia de dones víctimes de violència de gènere

L'Ajuntament de Calvià ha signat avui amb el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 l'acord de col•laboració per adherir-se al Projecte VIOPET d'assistència a víctimes de violència masclista amb animals de companyia.

Han signat l'acord la tinenta de batle de Joventut, Participació, Medi Ambient, Transició ecològica i Memòria Democràtica, Marga Plomer, i el director general de Drets dels Animals del Govern d'Espanya, Sergio García Torres. Han assistit a l'acte el regidor de Medi Ambient, Transició ecològica i Memòria Democràtica, Rafel Sedano, i la tinenta de batle de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francés.

VIOPET és un programa que acull, de manera temporal, els animals de dones víctimes de violència masclista, en cas que la víctima no tingui un lloc segur per al seu animal de companyia. L'any 2012 es va publicar un estudi en què es constava que el 59% de les dones maltractades varen ajornar la decisió de deixar la llar per por a abandonar els seus animals.

L'objectiu principal del projecte és intervenir de manera col•laborativa amb els serveis que gestionen els casos de violència masclista on es detectin víctimes que conviuen amb animals. El protocol s'activa en el cas que la víctima no pugui tenir l'animal en un lloc segur, llavors se li cerca un lloc d'acollida.

Declaracions del director general 1   Declaracions del director general 2   Declaracions de la tinenta de batle