Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

S'estendrā la gratuītat de les Escoletes 2-3 anys

Dijous, 15 de setembre de 2022

CALVIÀ ESTENDRÀ A LA TOTALITAT DE LA JORNADA LA GRATUÏTAT DEL TRAM LECTIU DE LES ESCOLETES 2-3 IMPLANTADA PEL GOVERN

Calvià compta amb 10 escoletes públiques municipals i, actualment, amb 231 infants que es podran beneficar d'aquestes mesures

L'Ajuntament de Calvià, a través de l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques (IMEB), implementarà en aquest curs 2022-2023 la gratuïtat total de les escoletes municipals, en el tram 2-3 anys, complementant la iniciativa del Govern de les Illes Balears. Així, els 231 infants d'entre 2 i 3 anys, matriculats a les 10 escoletes municipals públiques de Calvià, tindran aquest curs totalment gratuït, ja que tindran les 4 hores lectives subvencionades pel Govern, i la resta (escoleta matinera, menjador, ludoteca) serà subvencionada al cent per cent per l'Ajuntament durant aquest curs.

A Calvià, tot l'alumnat de les escoletes empadronat al municipi rep una subvenció d'entre el 30 i el 70%, depenent de la renda familiar, per tots els trams d'edat i que cobreix el conjunt dels trams horaris. Ara, la iniciativa del Govern permetrà, al tram 2-3 anys, el cent per cent de gratuïtat en aquest curs ja que les subvencions municipals es podran bolcar en els horaris no lectius. Els infants d'entre 1 i 2 anys seguiran obtenint les ajudes del municipi.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, acompanyat de la tinenta de batle d'Educació i Ocupació, Olga Granados, i el gerent de l'IMEB, Borja Martorell, ha reunit a les famílies dels infants que obtindran la gratuïtat total durant aquest curs, per explicar-los la decisió de l'Ajuntament de complementar les subvencions del Govern i respondre als dubtes i qüestions sorgits. Rodríguez Badal ha qualificat d'excel•lent notícia la iniciativa de l'Executiu Autonòmic, ja que és una bona mesura per anar avançant cap a la universalització de totes les etapes educatives i per la conciliació.

Calvià aplica les subvencions municipals sobre el preu calculat de fa 15 anys assumint els increments que s'han anat produint any rere any, per evitar repercutir el cost a les famílies. Al llarg de l'any es plantejarà la modificació de l'Ordenança reguladora de preu públic per la prestació de serveis a les escoletes municipals d'educació infantil per adaptar-la a la situació actual.