Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Més de 584.000 euro en millores a CEIP i Escoletes

Dimarts, 20 de setembre de 2022

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ HA INVERTIT PER AQUEST CURS PROP DE 584.840 EUROS EN LA MILLORA DEL CENTRES D'INFANTIL I PRIMÀRIA I EN LA CLIMATITZACIÓ D'ESCOLETES

El gruix de les actuacions se centren en la remodelació de banys i millores als patis, entre d'altres

L'Ajuntament de Calvià, a través de l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques, IMEB, ha fet una inversió de 584.839 euros en els Centres d'Infantil i Primària i en Escoletes municipals de cara al curs que ha començat, per dur a terme algunes millores d'acord amb les peticions dels centres.

Pel que fa als CEIP, l'IMEB ha invertit 338.457 euros per escometre principalment obres de remodelacions de banys i remodelacions i millores als patis, així com també per repintats interiors i exteriors, construcció o remodelació de rampes, adaptacions d'instal•lacions de gas natural i reparació de goteres, entre d'altres.

Per altra banda, l'Ajuntament de Calvià ja ha començat amb les tasques de climatització de les Escoletes municipals, amb una inversió inicial de 246.381 euros. En una primera fase s'instal•laran els aires condicionats a les Escoletes de Santa Ponça, Es Molinet de Galatzó, Na Burguesa de Son Caliu i Es Vedellet del Toro. Ja s'ha iniciat, a més, la licitació per a les 6 Escoletes restants per anar fent la instal•lació en les següents fases.

Patis inclusius
Per altra banda, ja són 8 els Centres d'Infantil i Primària que han rebut la subvenció municipal de 21.500 euros cadascun en el marc del projecte de Patis inclusius.

Aquest projecte neix arran de dues iniciatives. Per una banda, per la proposta realitzada en el II Consell de la Infància de Calvià en què es demanava “que s'arreglin i modernitzin tots els patis de les escoles”, i per altra, arran d'una iniciativa aprovada al Parlament de les Illes Balears. Allò que es pretén és fer intervencions als patis per adaptar-les a les noves necessitats, impulsar l'ús pedagògic dels diferents espais que componen el pati d'una escola i prioritzar l'ús igualitari dels espais comuns dels patis.

Algunes de les actuacions que s'han dut a terme són, per exemple, l'adquisició de jocs gegants, rocòdroms, més zones verdes, pintades de jocs en terra, murals o mobiliari exterior, entre d'altres.

Els vuit CEIP que ja han rebut aquesta subvenció són: Son Caliu, Bendinat, Cas Saboners a Magaluf, Puig de sa Ginesta a Galatzó, Jaume I a Palmanova, Son Ferrer, Xaloc a Peguera i Puig de sa Morisca.