Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reserva Marina de Malgrats i Illa del Toro

Dimecres, 21 de setembre de 2022

LA UNIFICACIÓ DE LES DUES RESERVES MARINES DE CALVIÀ MULTIPLIQUEN PER 13 LA SEVA SUPERFÍCIE

Declaracions Presidenta
Declaracions Batle
Declaracions Consellera

Avui s'ha fet una visita a la Reserva Marina de les Illes Malgrats i l'Illa del Toro, després que el passat 5 de setembre el Govern aprovàs el decret d'unificació i ampliació de les dues reserves de Calvià. Aquesta iniciativa s'ha dut a terme després de l'acord de l'Ajuntament de Calvià, de setembre de 2020, en què s'instava al Govern a iniciar l'expedient per aquesta unificació i ampliació.
Fins ara, la superfície total d’aquestes dues reserves marines d’interès pesquer era de 227 hectàrees. Amb la unificació i l’ampliació fins a la punta de Cala Figuera arriben a les 2.952 hectàrees, és a dir, 13 vegades més que la superfície actual.

A la reserva marina d'interès pesquer s’hi regulen les activitats d’extracció de flora i de fauna marina i les activitats subaquàtiques. La unificació i l’ampliació de la reserva estendrà a una àrea més gran la recuperació dels recursos pesquers que s’ha produït a les reserves existents, provocarà un increment substancial de les poblacions de peixos comercials del sud-oest de Mallorca i afavorirà el sector pesquer i artesanal i les activitats econòmiques relacionades amb l’observació de peixos.
A la visita hi han assistit la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, així com el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir; la consellera d'Agricultura i Pesca, Mae de la Concha, i el regidor de Medi Ambient i Transició ecològica de l'Ajuntament de Calvià, Rafel Sedano. Posteriorment, hi ha hgut una foto de grup en què també hi han assistit el regidor de la zona del Toro, Marcos Pecos, i representants de la confraria de pescadors, de la Societat d'Història Natural i d'entitats mediambientals.