Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Calvià designa a la nova cap de la Policia Local

 

Dilluns, 17 de juliol de 2023

CALVIÀ DESIGNA LA INSPECTORA DEL COS NACIONAL DE POLICIA ESTHER RIBAS COM A NOVA CAP DE LA POLICIA LOCAL

Esperanza Catalá destaca “l'ampli currículum i la capacitació de la inspectora Ribas” i que amb la seva designació “culmina el procés selectiu que ha decidit el seu nomenament amb l'elecció de la millor aspirant”

És el primer pic que la direcció de la Policia Local de Calvià és a càrrec de dues dones, amb Esperanza Catalá com a primera tinenta de batle de Policia Local i Protecció Civil i Esther Ribas com a cap del cos

L'equip de Govern de Calvià ha resolt designar la inspectora del Cos Nacional de Policia Esther Ribas Marino com a nova cap de la Policia Local de Calvià “un pic culminat el procés selectiu que ha decidit el seu nomenament amb l'elecció de la millor aspirant”, tal com ha assenyalat Esperanza Catalá, primera tinent de batle de Policia Local i Protecció Civil de l'Ajuntament de Calvià que ha destacat així mateix “l'ampli currículum i la capacitació de la inspectora Ribas”.

Esperanza Catalá ha destacat també que “es tracta de la primera dona a ocupar la prefectura de la Policia Local de Calvià, fet que representa una mostra més de la incorporació de les dones a l'alt comandament de les Forces i Cossos de Seguretat”.

És la primera vegada que la direcció de la Policia Local de Calvià és a càrrec de dues dones, amb Esperanza Catalá com a primera tinenta de batle de Policia Local i Protecció Civil i amb Esther Ribas com a cap del cos.

Esther Ribas Marino és inspectora del Cos Nacional de Policia. És llicenciada en Dret, diplomada en Ciències Policials per la Universitat de Salamanca i té l'especialització en Policia Judicial, a més a més de diversos cursos de capacitació i especialització a l'àmbit policial.

En la seva trajectòria com a inspectora del Cos Nacional de Policia ha tengut les responsabilitats de cap de Gestió d'Estranjeria, cap del Grup Operatiu de la Unitat Central de Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals (UCRIF) i, actualment, exercia funcions de responsabilitat en l'Àrea d'Informació del CNP.

Esther Ribas releva al capdavant de la Policia Local de Calvià a Francisco Darder Kittila, que es reincorporarà al seu lloc de feina com a subinspector de la Policia Local calvianera, un cop finalitzada la pròrroga del seu nomenament per ocupar el lloc de feina de la Prefectura de la Policia Local.