Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reforma del passeig marítim de Magaluf

Divendres, 17 de maig de 2024

L'Ajuntament presenta la reforma del passeig marítim de Magaluf que redueix el termini d'execució de 14 a 7 mesos

Les obres s'executaran del 2024 al maig del 2025

El pla inicial de dos anys es redueix a un hivern per estar llest de cara a la temporada alta del 2025

Video  Audio

Acord de l'Ajuntament de Calvià i l'empresa privada adjudicatària de les obres per a la reforma del passeig marítim de Magaluf. Aquesta primera fase, adjudicada per 3,9 milions finançats amb fons europeus i de l'AETIB (Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears), modernitzarà 650 metres del passeig. El pla inicial de reforma en dos anys s'ha reduït gràcies al compromís de l'adjudicatari, Amer e Hijos, a només set mesos, entre l'octubre d'aquest any i el maig del 2025. Les obres es desenvoluparan a l'hivern i estaran finalitzades de cara a la temporada alta de l'any que ve. Després arribarà el moment de planificar, licitar i adjudicar les obres de reforma del segon tram del passeig.

El Consistori s'ha reunit aquest divendres a la Sala Palmanova per exposar el projecte, detallar els detalls tècnics i acordar amb les entitats i associacions el pla d'actuació, condensat en set mesos per minimitzar l'impacte als establiments de la zona. Per part del sector privat han participat a la trobada: EMYTRA (Associació d'empresaris i treballadors de Calvià); ACOTUR (Associació de Comerciants i Empreses de Serveis Turístics de Mallorca); ABONE (Associació Balear d'Oci i Entreteniment); CAEB (Confederació d'Associacions Empresarials de Balears) Restauració); i l'Associació Hotelera de Palmanova-Magaluf.

El projecte consisteix en la remodelació del passeig marítim construït el 1.990, i que llavors va unir per primera vegada tota la primera línia de la platja de Magaluf, permetent llargues passejades amb vistes al mar. L'objectiu de la remodelació actual passa per millorar i actualitzar una zona turística madura que es troba immersa en un procés de renovació, des de l'àmbit públic i privat.

La remodelació del passeig s'inicia al cap de cantó del Nikki Beach fins a la coneguda plaça del Pirates, a més de la remodelació del clavagueró central. Es reordenarà i embellirà el passeig i se'n renovarà tota la infraestructura i serveis, com l'enllumenat, les xarxes de residuals, pluvials (amb un dipòsit de recollida per reg) i aigua potable, la xarxa de reg i el mobiliari urbà. Es crearà una xarxa d'aprofitament d'aigües pluvials de vessament per reg.

El projecte inclou la reubicació parcial de les palmeres existents i la plantació de noves palmeres per crear zones de petits oasis, en comptes de la disposició alineada actual. Així mateix, es disposaran dunes artificials a l'arena de la platja, sobre les quals es plantaran arbustos mediterranis de ribera que les fixaran de manera definitiva.

D'altra banda, cal recordar que el passeig marítim de Magaluf canviarà ben aviat la seva denominació, ja que passarà a anomenar-se Gabriel Escarrer Juliá en reconeixement al fundador del grup Meliá Hotels International.