Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Programes de Medi Ambient

PROGRAMES I PLANS PROPIS RELATIUS AL MEDI AMBIENT, AIXÍ COM INFORMES PER FER-NE EL SEGUIMENT

Dins el programa de Medi Ambient per a aquesta legislatura, establirem les bases d'una gestió basada en l'economia circular, fonamental per reduir el consum de matèries primeres, i basada també en la lluita contra els efectes del canvi climàtic. Per a això, desenvoluparem:

1. El Pla municipal de prevenció i reducció de residus.

2. Sistemes de tractament avançat de l'aigua residual per aconseguir en dues legislatures el 100% d'aigua regenerada.

3. Plans d'estalvi energètic dels edificis, flotes de vehicles i infraestructures municipals.

4. Substituirem tota la il·luminació pública de Calvià per tecnologia LED, de menor consum i que redueix a la meitat les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle.

5. Apostarem per un impuls a les energies renovables i alternatives.

6. Elaborarem la nova ordenança municipal de conservació de l'arbratge i del patrimoni verd, incloent-hi la protecció i conservació de les prades de posidònia del nostre litoral així com l'actualització del catàleg de fauna i flora del nostre municipi.

7. Elaborarem una ordenança municipal per a la regulació de l'ús dels vehicles de mobilitat personal, per fomentar la mobilitat sostenible al municipi.

8. Desenvoluparem les conclusions del mapa de renous de Calvià per lluitar contra la contaminació acústica.

9. Implantarem la recollida orgànica domiciliària i de grans productors de manera progressiva.

10. Crearem un programa específic dirigit a la ciutadania sobre el consum responsable i de proximitat, amb indicadors mediambientals i ètics, amb la finalitat d'informar i conscienciar sobre els productes o matèries que estem adquirint, el seu origen, composició, així com el procés de fabricació.

11. Crearem un nou Programa d'Educació ambiental, per adaptar els continguts als nous Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i a l'agenda 2030.

12. Incrementarem les ajudes a la pagesia, el nombre d'horts urbans i les activitats per impulsar el món rural al municipi.

13. Iniciarem la redacció del Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible (PACES) al municipi, i les accions clau per abordar la crisi climàtica i energètica. Us convidam a participar en aquest procés amb la vostra opinió en el següent enllaç.

 

Podeu accedir a la informació sobre els programes i plans propis relatius al medi ambient de l'Ajuntament de Calvià clicant aquí.

Pàgina actualitzada 2021-08-17