Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Escola de música

L'Escola municipal de música de Calvià Josep Rubio i Amengual va començar a funcionar l'any 1984 amb el grup de persones que dos anys després constituirien l'Associació Pere Josep Cañellas amb la finalitat de formar els músics de la Banda Municipal. Varen començar amb un grup d'uns 50 alumnes que rebien classes de tres professors unes quantes hores a la setmana. Amb el pas del temps l'Escola ha anant evolucionant fins a convertir-se en un referent dins la formació musical de les illes. Actualment l'Escola compta amb uns 200 alumnes matriculats i amb quasi una trentena de professors i solistes qualificats.

L'Escola municipal de música de Calvià no només ofereix formació i educació musical als residents, també col·labora en la programació cultural municipal, oferint audicions dels alumnes, recitals de professors, concerts de Nadal i fi de curs, gravacions, col.laboracions amb altres institucions, tallers pedagògics, conferències...

El resultat d'aquesta feina és una Escola municipal de música propera, consolidada i amb molta acceptació, que arriba a les diferents zones del municipi i que, sens dubte, configura una de les opcions culturals més atractives a les quals podem accedir els calvianers i calvianeres sense oblidar la gran càrrega educativa que suposa aquest projecte.

L'Escola municipal de música Josep Rubio i Amengual forma alumnes de totes les edats, joves i adults, interessats en rebre una educació musical, tant a nivell professional com per a satisfer una afició de caràcter més lúdic.

L'Escola compta de diversos col.lectius instrumentals i vocals on els alumnes practiquen el que aprenen en les classes individuals i es contagien de la motivació dels seus companys. Aquests col.lectius són: orquestra de corda, orquestra de corda punçada (guitarres), cor infantil, conjunt instrumental, combo de Jazz, batucada i Big Band.

Quant a estudis reglats, des del curs 2004/2005 s'imparteixen els estudis de música reglats del grau elemental, obtenint en acabar el certificat oficial de grau elemental.

L'Escola municipal de música manté la seva seu principal en l'antiga casa consistorial, ubicada a Calvià.

 

Des de la seva fundació els directors han estat:

  • JOSEP RUBIO Y AMENGUAL (1984 - 1997)
  • FRANCESC BONNIN Y SOCIAS (1997 - 2001)
  • BARBARA PALLICER Y BARCELO (2001 - 2005)
  • ELENA PINTADO Y MÁLAGA (2005 - 2013)
  • JOSEP OLIVER RUBIO (2013 - 2017)
  • MATEU MALONDRA FLAQUER (2017 – 2019)
  • KATIA TEBAR ALZAMORA (2019 – actualitat)

Escola de Música 
Tel. 971 67 00 00 (horabaixes). 
Plaça de l'Esglèsia núm. 1, Calvià (07184)

admin@escolademusicacalvia.es o escolademusica@calvia.com 

https://escolademusicacalvia.es/es/contacto/