Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Aules d'Estiu subvencionades per l'Ajuntament

Divendres, 30 d'agost de 2024

2.200 nins de Calvià es beneficien de les Aules d'Estiu subvencionades per l'Ajuntament

El programa aposta per la conciliació laboral i familiar i ha donat cabuda a 54 nins amb necessitats especials

Entre els mesos de juny i setembre, un total de 2.200 alumnes de Calvià han passat per alguna de les aules d'estiu. L'Ajuntament de Calvià, a través de l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques (IMEB), subvenciona la participació dels residents al programa Aules d'Estiu realitzat als diferents col·legis públics del municipi, a través de les Associacions de mares i pares d'aquests centres educatius.

Aquestes activitats s'han desenvolupat del 24 de juny al 10 de setembre del 2024, és a dir el període no lectiu de juny, juliol, agost i període no lectiu de setembre, fet que suposa, a més de l'entreteniment dels menors, una passa endavant en les polítiques de conciliació laboral i familiar. El programa d'Aules d'Estiu 2024 s'ha desenvolupat als següents centres: Ceip Galatzó, Ceip Ses Quarterades, Ceip Jaume I, Ceip Son Caliu, Ceip Bendinat, Ceip Ses Rotes Velles, Ceip Puig de Sa Ginesta, Ceip Xaloc i Ceip Ca's Saboners. S'ha tancat el curs de les Aules d'Estiu 2024 aquest divendres a la Granja Nou Burotell.

Els destinataris són nins i nines de 3 a 14 anys, preferentment residents a Calvià i menors acollits per famílies residents de Calvià en el marc d'algun programa d'acolliment internacional. L´horari de l´aula d´estiu és, amb caràcter general, de 9 a 14 hores. A més, s'ofereixen els serveis addicionals de ludoteca i menjador, podent abastar-se l'horari des de les 7.00 fins a les 17.00 h.

La finalitat de les aules d'estiu és conciliar la vida laboral i familiar, així com impulsar altres objectius com: fomentar l'educació en valors, la igualtat, la cohesió social, la tolerància, la solidaritat, el respecte a la diversitat, els hàbits de vida saludable, potenciar accions de responsabilitat mediambiental i treballar aspectes relacionats amb leducació emocional i el desenvolupament de competències emocionals.

Mereix una menció especial el Programa d'Atenció a alumnes amb discapacitat dins el marc de les Aules d'Estiu. Uns 54 alumnes amb dificultats especials han participat a les aules comptant amb el suport de monitors individuals o compartits, segons el grau de necessitat de cada alumne. Des de l'IMEB se subvenciona la contractació dels monitors de suport necessaris per cobrir les necessitats educatives dels alumnes amb discapacitat. Així, al llarg dels mesos de juny, juliol, agost i setembre s'han contractat un total de 24 monitors a jornada completa i 13 monitors a jornada parcial. Per això s'ha incrementat la despesa de monitoratge per alumnes amb necessitats educatives i s'han millorat les condicions salarials dels professionals del programa esmentat per assegurar un servei de màxima qualitat.