Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Programa 'Vacances en Pau' 2024

Dijous, 11 d'abril de 2024

ELS RESIDENTS DE CALVIÀ PODEN PARTICIPAR EN LA INICIATIVA HUMANITÀRIA D'ACOLLIDA D'INFANTS SAHRAUÍS

El programa, que té el suport de l'Ajuntament de Calvià, va adreçat a famílies i es duu a terme els mesos de juliol i agost

El programa Vacances en Pau ofereix a les famílies de Calvià l'oportunitat d'acollir infants sahrauís d'entre 8 i 12 anys durant els mesos de juliol i agost de 2024. Aquesta iniciativa, organitzada per l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPSIB), té com a objectiu millorar la salut dels infants que provenen dels campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, Algèria.

Endemés de rebre atenció mèdica, els infants tendran l'oportunitat de viure amb una família d'acollida durant dos mesos, cosa que els permetrà gaudir d'un estiu diferent i solidari. Aquest programa no només beneficia els infants sahrauís, sinó que també enriqueix la vida de les famílies d'acollida en permetre'ls compartir i aprendre de cultures diferents.

El lema d'aquesta campanya és "Acull un somriure, acull un infant sahrauí". Vacances en Pau programa a les Balears una estada de dos mesos durada, i involucra a cent infants sahrauís, cent famílies acollidores en total i un grup, cada pic més gran, de voluntaris de professions diverses.

L'Ajuntament de Calvià col·labora de manera estreta amb l'AAPSIB en aquest projecte, amb suport logístic i amb la facilitació de conciliació de la vida laboral, familiar i personal de les famílies d'acollida. A més a més, ofereix serveis de franc com ara les aules d'estiu, els campus esportius, la ludoteca i el servei de menjador per a infants sahrauís acollits per famílies residents a Calvià.

Cal destacar que aquest programa no només és ajut humanitari, són històries que deixen empremta i contribueixen a sensibilitzar la comunitat sobre la situació dels refugiats sahrauís i promou la solidaritat internacional. També implica sensibilitzar la població civil i política de l'Estat espanyol sobre el conflicte del Sàhara Occidental, que es remunta a 1975, quan el Marroc va envair el territori que fins a llavonces era una colònia espanyola.

Malgrat les resolucions de l'ONU i el dret internacional, en l'actualitat el Sàhara Occidental continua ocupat militarment pel Marroc i els seus recursos són expoliats, mentre que el poble sahrauí està dividit entre una part que pateix violacions dels seus drets amb l'ocupació d'un territori seu i una altra part que viu a Campaments de Refugiats, i que depenen de la solidaritat internacional, en l'inhòspit desert algerià a prop de Tindouf.

Els infants acollits al programa Vacances en Pau provenen d'aquests campaments de refugiats. Cal tenir en compte que el context polític i social actual als campaments de Tindouf presenta desafiaments significatius, com un deteriorament evident de les condicions de vida i el qüestionament del lideratge sahrauí, que requereixen una atenció urgent per part de la comunitat internacional.

Per obtenir més informació o participar en el programa, les famílies interessades poden posar-se en contacte mitjançant vacancesenpau@gmail.com, al telèfon 971.72.88.39 o amb Intervenció social de l'Ajuntament de Calvià. També es pot consultar el web www.vacancesenpau.wordpress.es