Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Actuacions de manteniment a Son Caliu

Dijous, 30 de maig de 2024

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ EXECUTA UNA SÈRIE D'ACTUACIONS DE MANTENIMENT A SON CALIU PER MILLORAR LA QUALITAT DE VIDA DELS RESIDENTS

Durant els darrers mesos l'Ajuntament de Calvià duu a terme un pla de manteniment a Son Caliu per revertir la situació de desatenció. Aquestes actuacions pretenen millorar la qualitat de vida dels residents de la zona mitjançant el manteniment i la millora de les infraestructures públiques, i així assegurar un entorn segur i agradable per a tothom. Per a això, ja està programada la restauració dels murs del Passeig Calvià i es garanteix la preservació d'aquest espai emblemàtic del municipi. D'altra banda, s'han restaurat els bancs en el tram de la zona de Mercadona, a fi de mantenir en bon estat els espais públics utilitzats diàriament per la ciutadania.

En els darrers temps, s'ha detectat un augment en la presència de grafitis. L'Ajuntament està actuant sobre les pintades recents així com sobre aquelles que han romàs durant anys sense netejar-se. Les zones intervingudes inclouen el carrer Toledo, el parc infantil Es Generador, la plaça Miami, l'edifici Olivia, la caseta del camp de futbol 7, la plaça Nova i el carrer Miguel Machado.

Pel que fa a l'electricitat, s'han detectat que a moltes de fanals d'enllumenat públic els manca les tapadores, una situació que afecta no només Son Caliu sinó tot el municipi. L'Ajuntament està treballant per cobrir-les totes, algunes subjectades amb brides per garantir-ne la seguretat. Respecte als quadres elèctrics, a prop de l'edifici d'Es Generador s'ha avisat a GESA per a la seva revisió i reparació.

Al parc infantil del carrer Burgos s'han eliminat el 90% de les mates mortes, i el 10% restant s'executarà tan aviat com es disposi del material necessari per al tancament perimetral del parc infantil. Quant al parc d'oci caní, l'abeurador ja funciona perfectament i actualment s'estan realitzant millores en el tancat del parc per garantir un espai segur per als animals. La intervenció de millora de les zones de gespa està programada per dur-se a terme aquesta primavera, moment òptim per a la restauració d'aquestes àrees verdes. Altres millores que s'han fet són al parc infantil Es Generador, amb la instal·lació de bol·lards al c/ Voranova i Miguel Machado, on també s'han reparat peces de marès, i amb el repintat del pas de vianants al c/ Puig del Teide.