Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Programes presencials de formaciķ a l'estiu

 

Dimarts, 04 de juny de 2024

CALVIÀ MANTÉ ELS PROGRAMES PRESENCIALS DE FORMACIÓ A L'ESTIU AMB A PROP DE 200 ALUMNES

L'IFOC oferta cursos i redobla esforços en la formació i capacitació del jovent, desocupats i persones que cerquen millorar el currículum

Audio Juan Antonio Amengual, Manuel Mas i Fernando Palmer  Vídeo notícia a YouTube: https://youtu.be/lLx4qlHkZ3g

No hi ha pausa en els programes de formació diversos impulsats per l'IFOC (l'Institut de Formació i Ocupació de Calvià). Aquest estiu es mantenen diversos cursos presencials amb els quals majoritàriament joves es preparen per al futur laboral. En aquests moments s'imparteix formació en perruqueria, mecànica, jardineria, tasques forestals, monitors d'activitat física… La formació presencial, que aplega unes 200 persones, va adreçada en les modalitats diverses a joves sense feina, a desocupats de durada llarga, i a persones que cerquin millorar la capacitació. A tot això hi ha que afegir-hi els cursos en línia que també perduren durant la temporada estiuenca.

Juan Antonio Amengual, batle del municipi, ha visitat diversos centres en els quals es fa feina en la formació —com la seu de l'IFOC a Palmanova, el Centre Cultural de Son Ferrer, el poliesportiu de Magaluf o el complex museístic, arqueològic i natural de 42 hectàrees del Puig de Sa Morisca—, al costat del tinent de batle responsable de Formació, Manuel Mas, el gerent de l'IFOC, Fernando Palmer, i diversos regidors de l'equip de Govern municipal. Amengual ha volgut transmetre l'agraïment a alumnat i professorat: «es crea un eix de feina perquè les persones puguin tenir la independència màxima possible. És una meravella veure la motivació de l'alumnat i professorat».

Sobre la independència laboral Fernando Palmer ha insistit: «la formació és l'eina per agafar les regnes de la vida. Una persona formada i preparada és lliure, volem calvianers amos de les seves vides que depenguin només d'ells». Manuel Mas ha resumit els objectius de l'IFOC com «formació, orientació i emprenedoria»: «és prioritari garantir a la ciutadania que quan vulguin formar-se tenguin on fer-ho. Esperam anar a més, créixer i oferir més opcions».

En aquesta línia de capacitació, l'Ajuntament de Calvià i els sindicats UGT i CCOO varen signar el 10 de maig passat un acord perquè els treballadors del municipi puguin veure reconeguda l'experiència laboral. Això permetrà que els anys d'experiència es puguin veure reconeguts. Podran beneficiar-se treballadors del sector serveis i turisme i també de la resta de professions.