Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Diada de Protecciķ Civil i Emergčncies de Calviā

Diumenge, 31 de març de 2019

DIADA DE PROTECCIÓ CIVIL I EMERGÈNCIES DE CALVIÀ 2019

Protecció Civil i Emergències de Calvià ha celebrat avui la seva Diada amb l'acte institucional de concessió de medalles i felicitacions que han lliurat el batle Alfonso Rodríguez Badal; el tinent de batle de Seguretat, Andreu Serra; la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, i el cap de la Policia Local de Calvià, Justino Trenas.

Les medalles d'or amb distintiu bandera d'Espanya al mèrit de Protecció Civil de Calvià s'han lliurat a Manuel Barné, Manuel Girón i Manuel Sánchez, per les seves tasques de prevenció, treball i esforç durant més de 30 anys.

La medalla de bronze amb distintiu taronja al mèrit de Protecció Civil de Calvià s'ha lliurat en reconeixement a Cristóbal Reina per la seva dedicació i professionalitat en la prevenció, treball i esforç de superació durant més de 10 anys en Protecció Civil.

Les medalles de bronze amb distintiu blanc al mèrit de Protecció Civil de Calvià s'han lliurat en reconeixement a Maria Isabel Filgueira, Juan Julián Jareño i Juan José Jiménez per la seva dedicació i professionalitat en la prevenció, treball i esforç de superació durant més de 5 anys en Protecció Civil.

La placa al mèrit de la Protecció Civil de Calvià ha estat per al col·legi públic Ses Quarterades de Calvià pel seu treball, esforç i dedicació en l'elaboració i manteniment del pla d'autoprotecció escolar, tasques que han contribuït a fer del centre un lloc més segur per al seu alumnat. Així també s'ha concedit aquesta placa a 12 concessionaris de les platges del terme de Calvià per la seva dedicació al salvament i socorrisme a la costa.

Així també hi ha hagut agraïments a:

- Aspro Oci, per la seva col·laboració desinteressada en la prestació d'espais per a entrenament de cans a l'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Calvià.
- Isurus i Zoea Mallorca, per la seva col·laboració desinteressada en la prestació de material de busseig per a la neteja del fons marí.
- Informàtica 2K, per la seva professionalitat en el desenvolupament del manteniment del suport informàtic de l'Agrupació.
- Unitat Canina de Mallorca, pel seu treball i servei realitzat en la recerca de desapareguts i entrenament de cans.

D'altra banda han tingut lloc les felicitacions de Batlia a persones de l'Agrupació de Protecció Civil de Calvià i també a externes:

- A 13 voluntaris de Protecció Civil de Calvià per la seva feina i dedicació del 9 al 14 d'octubre a les inundacions de Sant Llorenç.
- A 5 voluntaris de Protecció Civil de Calvià pel rescat de dues persones en les inundacions de Sant Llorenç.
- A Maria Isabel Filgueira per la coordinació del servei del del 9 al 14 d'octubre a les inundacions de Sant Llorenç.
- A l sanitari Bartomeu Stela, pels seus serveis en els esdeveniments duts a terme a Calvià.
- A Jaume Paler, pel manteniment informàtic de l'Agrupació.
- A Maria del Pilar Pacheco Pérez, com a ambaixadora del programa "No més llosques en terra a Mallorca".
- A Joan Joan, per la seva professionalitat en el desenvolupament i manteniment del Pla de Salvament de Platges del terme de Calvià.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha donat l'enhorabona a totes les persones distingides, i ha fet un reconeixement públic de la tasca que duu a terme Protecció Civil durant tot l'any, agraint, en nom de tota la ciutadania, l'extraordinària tasca que realitzen les persones voluntàries, el que ho fa encara més valuós. Així mateix, ha destacat la feina i el comportament dels voluntaris i voluntàries de Protecció Civil a les inundacions de Sant Llorenç des Cardassar "Sou els herois moderns -ha dit- perquè treballeu fins i tot arriscant la vida en benefici dels altres".

Per la seva banda, el tinent de batle de Seguretat, Andreu Serra, ha destacat que Protecció Civil té el seu principal actiu en tots i cadascun dels seus voluntaris que demostren ser professionals solidaris, assenyalant que el que els defineix és: el voluntariat, el servei i la professionalitat.

El coordinador operatiu de Protecció Civil de Calvià, Manuel Girón, ha dut a terme la presentació de la Memòria de 2018 amb el passi de diapositives i ha detallat alguns resultats de l'activitat desenvolupada l'any passat:
- 450 escolars del municipi han participat en la campanya Stop Ofegats, en què van poder compartir experiències amb socorristes i interessar per la seva feina.
- 48 socorristes del servei de vigilància de platges van realitzar 3.010 cures.
- 60 persones -entre socorristes, concessionaris de serveis de platges i personal de l'Ajuntament de Calvià- van actualitzar coneixements i protocols d'actuació en seguretat. També ser s'han realitzat accions de primers auxilis en centres educatius del municipi.
- La major activitat de Protecció Civil s'ha realitzat a la platja de Magaluf amb un total de 14 incidents. El major nombre de rescats d'embarcacions va ser a la platja de Santa Ponça pels temporals, i el major índex d'avisos a banyistes va ser per als usuaris de la platja de Romana.

En acabar l'acte, els assistents s'han traslladat a l'exterior de les dependències policials on s'han exposat els vehicles i equips amb els quals fa feina Protecció Civil.