Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Lliurament i obertura de nous horts urbans

Dijous, 18 de setembre de 2019

EL NOU HORT URBÀ DE SON FERRER ES POSA EN FUNCIONAMENT AMB EL LLIURAMENT DE LES CLAUS A LES 16 PERSONES USUÀRIES DE LES PARCEL·LES

L'Ajuntament de Calvià ha concedit, a més, 7 parcel·les vacants de l'hort de Son Bugadelles

L'Ajuntament de Calvià ha lliurat les claus als 23 nous beneficiaris dels horts urbans del municipi, que podran gaudir del seu ús durant 4 anys.

El tinent de batle de Medi Ambient, Rafel Sedano, i la regidora de Medi Ambient, Marga Plomer, han lliurat les claus, junt amb el regidor de la zona de Son Ferrer, Alfonso Molina, a qui seran les primeres persones usuàries de l'hort urbà de Son Ferrer obert aquest mateix any. L'hort de Son Ferrer consta de 16 parcel·les de 50 m2 que tenen sistema de rec, electricitat, armariets, banys i zona de recollida de restes de poda. També s'ha fet el lliurament de 7 parcel·les que estaven vacants a Son Bugadelles, on hi ha un hort urbà en funcionament des de l'any 2014.

Els horts urbans de Calvià estan concebuts com a espais de dinamització en els quals les persones usuàries inverteixen el seu temps d'oci de forma ecosostenible. A més de produir aliments per al consum propi, aquests espais tenen una finalitat social, integradora, educativa, d'oci ambiental i participativa, amb l'objetiu de crear indrets de participació ciutadana que contribueixin a la millora de la qualitat de vida de les persones, a la integració social i al foment de la col·laboració de la ciutadania en les activitats de millora ambiental.

El reglament d'horts urbans estableix que els espais s'han de gestionar segons els principis de l'agricultura ecològica. En aquest sentit, l'Associació Producció Agrària Ecològica Mallorca (APAEMA), amb la col·laboració de l'Ajuntament i la conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern, ha organitzat per als mesos d'octubre i novembre uns tallers gratuïts per donat eines i coneixements sobre la gestió d'horts familiars en Agroecologia, a les persones usuàries dels horts urbans de Calvià i a la gent del municipi interessada en la temàtica.

Les parcel·les dels horts urbans de Calvià van destinades, preferentment, a persones jubilades i persones aturades de llarga duració, però també hi poden optar entitats sense ànim de lucre i població en general. La persona o entitat titular ha d'abonar una quota anual de 60 euros per l'ús privatiu de la parcel·la.