Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Nota informativa de la Policia Local de Calvià

Dilluns, 28 de setembre de 2020

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

UNS VÀNDALS ARRABASSEN CINC FANALS I ELS TIREN A LA MAR

El vent fort també ha causat altres desperfectes al municipi

Cinc fanals que il•luminaven el passeig de la zona costanera que hi ha darrere del Club de Tennis Sporting de Costa d'en Blanes varen aparèixer ahir arrabassats i llançats a la mar. Els fets varen ocórrer a la nit de dissabte a diumenge i es desconeix l'autoria de la malmesa. Per mor d'aquestes destrosses han quedat alguns cables penjats que avui s'adobaran. D'altra banda, el vent fort amb ràfegues de 90 km/h que ha bufat aquest cap de setmana al municipi ha causat danys en diversos nuclis de Calvià. En 11 ocasions s'ha hagut d'actuar per caigudes d'arbres o branques grosses que han causat destrosses o qualque tipus de perill. També han tombat pals, un fanal, un senyal de trànsit, un piló, una antena comunitària de grans dimensions o reble. Per sort no s'ha hagut de lamentar cap dany de caràcter personal.

En referència a l'inici del curs escolar, la Policia Local de Calvià treballa en alguns incidents puntuals relacionats amb progenitors que no volen que els seus fills portin mascareta. A Son Ferrer un policia va trobar pamflets penjats a la plaça del Cigne que incitaven a no seguir les normes sanitàries sobre la utilització de mascareta. Així també, a un col•legi del municipi es va aixecar acta a una mare que no duia protecció obligatòria i que recollia signatures entre els pares en una campanya contra l'ús de la mascareta dins l'aula. La progenitora s'oposa a què el seu fill segueixi la normativa higiènica dictada per mor de la pandèmia. D'altra banda, la Policia Local ha sancionat tres escolars a la sortida d'un col•legi privat de Calvià per no seguir les normes Covid-19.

Fora de l'àmbit educatiu en la darrera setmana, en els controls de trànsit duts a terme a Santa Ponça, Magaluf, Illetes i Costa d'en Blanes, els agents de Policia Local de Calvià han interposat 23 denúncies a ocupants de vehicles que havien de dur mascareta. Endemés, es varen aixecar deu actes a persones sense mascareta a Son Caliu, més dues a cambrers d'un bar de la zona i una a una dona que feia la compra a un supermercat de Peguera sense protecció. Els agents també varen trobar un grup de cinc al•lots d'entre 18 i 20 anys que eren a un mirador de Santa Ponça i que no complien la normativa Covid-19. Al camp de futbol de Calvià poble es varen aixecar quatre actes a joves que feien botellada a les 1:22 de la nit.

Els agents també han hagut d'actuar a petició d'un taxista de Palma perquè uns clients no havien pagat la carrera fins a Magaluf. La Policia va esbrinar que es tractava de tres menors que s'havien fugat del seu centre. D'altra banda, la Policia Local de Calvià va ser sol•licitada ahir alertada per veïns d'un bloc d'apartaments de Bendinat de què un home havia accedit al recinte privat de piscina i sauna i havia fet proposicions sexuals a menors que eren a la zona. Els agents de policia varen instruir diligències i la Guàrdia Civil va detenir l'autor dels fets.