Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Presentaciķ Half Marathon de Magaluf

Calvià, 22 de juny de 2021

La Half Marathon Magaluf torna amb un èxit total de 1000 participants

• La cursa suposa la reactivació de les cites esportives de gran format en el municipi.
• L'esdeveniment comptarà amb la presència de Mari Carmen Paredes, classificada per als Jocs Paralímpics de Tòquio 2021

El pròxim 26 de juny a les 19 h, tendrà lloc la 36a edició de la Half Marathon Magaluf 2021, sens dubte, l'edició més esperada. I és que, des del passat 19 d'octubre de 2019, amb la disputa de Challenge Peguera Mallorca, Calvià no acollia un esdeveniment esportiu de gran format. La pandèmia va obligar a la suspensió de la programació esportiva municipal, un dels principals motors de desenvolupament no tan sols esportiu, sinó també econòmic i turístic del municipi. Així, la disputa de la HALF MARATHON MAGALUF 2021 el pròxim 26 de juny, suposa per a Calvià, l'inici de la recuperació del sector dels esdeveniments esportius.

La platja de Magaluf, localitat que acull la prova, ha estat l'escenari avui de la presentació de la Half Marathon de Magaluf, a la qual han assistit el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal; la tinenta de batle d’Esports i Ciutadans Estrangers, Eva Serra Félix; el regidor de la zona de Magaluf, Marc López; el director de la Fundació Mallorca Turisme, Miquel Pastor; el president de la Fundación Mallorca Live Festival, Álvaro Martínez; el president de la Fundació Calvià, Toni Mayol; el director general de Turisme i Litoral de Calvià, Xavier Pascuet, i l'atleta Mari Carmen Paredes que se està preparant per als Jocs Paralímpics de Tòquio i que correrà la Half de Magaluf.

Rodríguez Badal, que ha agraït la col•laboració de la Fundació Mallorca Turisme i de la Fundació Mallorca Live Festival, ha destacat el positiu que és anar recuperant activitat, com aquests grans esdeveniments esportius, i generar producte per a la destinació.

1.000 Participants, el màxim permès per aquesta edició
La prova comptarà finalment amb la participació d'un total de 1.000 persones, el màxim permès per les actuals normatives en matèria COVID per a aquesta mena d'esdeveniments.

Els participants es distribueixen en 3 carreres, mitja marató (350), 10 km (350) i carrera infantil (300).

L'organització treballa intensament per a aplicar les mesures necessàries perquè el desenvolupament de l'esdeveniment sigui segur.

Participació d’Atletes paralímpics
Els atletes paralímpics Mari Carmen Paredes, classificada per als Jocs Paralímpics de Tòquio 2021, i l'asturià Alberto Suárez Laso, estaran a la sortida de la prova de 21 km. A més, altres dos atletes amb discapacitat visual també correran la Half Marathon Magaluf.

Un nou circuit adaptat al període COVID
El nou traçat comença i acaba a la pista d'atletisme de Magaluf, amb l'objectiu de contribuir a millorar el trànsit dels fluxos de participants i el públic durant l'esdeveniment i evitar al màxim les aglomeracions de persones.

Com a novetat, s'eliminen els passos per dins del circuit de Karting de Magaluf, amb la finalitat de crear un traçat més recte i ampli.

El resultat d'aquests canvis és un recorregut més pla, ràpid i senzill; un circuit acollidor, clar i amb un desnivell contingut.

La millor experiència de carrera
Una de les característiques que han definit sempre a la HALF MARATHON MAGALUF, és la d'apostar per oferir el millor servei i opcions als participants. La pandèmia ha modificat la manera de consumir alguns d'aquests serveis i per tant, obliga l'organització a treballar en noves solucions que es puguin adaptar als temps actuals. Kit de carrera, avituallaments, recollida de dorsals, cronometratge, festa de la pasta o activitats paral•leles, es mantenen en el catàleg de serveis de l'esdeveniment, amb les adaptacions necessàries.

“PASTA PARTY ITINERANT”
L'organització de la HALF MARATHON MAGALUF 2021 no pot oferir el model de la “PASTA PARTY” que oferia en anteriors edicions consistent a ajuntar a totes les persones participants i el voluntariat en el menjador o la terrassa d'un hotel i fer un sopar conjunt, el dia abans de l'esdeveniment.

D'altra banda, l'organització no volia renunciar a oferir una alternativa a les persones que aposten per l'esdeveniment i d'aquesta manera es va idear la “PASTA PARTY ITINERANT”. Es tracta de dur a terme una PASTA PARTY a tots els restaurants de les zones especialment afectades pel desenvolupament de la prova, és a dir, Magaluf, Son Ferrer i Palmanova. Des de l'organització se li lliurarà a cada participant i voluntari/a, un tiquet de 7 € que podrà canviar a qualsevol dels restaurants que s'adhereixin a la campanya. Fins al moment, la iniciativa compta amb prop de 30 restaurants adherits. L'objectiu d'aquesta iniciativa és d'una banda mantenir viu l'esperit de la PASTA PARTY entre les persones participants i per un altre, contribuir al desenvolupament del sector de la restauració en la zona.

Talls de trànsit restriccions d’aparcament pel muntatge i la celebració de l'esdeveniment
La celebració de la Half Marathon Magaluf 2021 comportarà restriccions de trànsit i aparcament durant el matí, la tarda i la nit del dia 26 de juny, a les zones per les quals transcorren les carreres i els carrers adjacents. El gruix de talls de carrer i prohibició d'aparcament se centrarà en les zones de Magaluf, Sa Porrassa, Son Ferrer i Palmanova. En quant als horaris, les restriccions d'aparcament s'iniciaran a les 12 h , mentre que els talls de carrer es perllongaran des de les 17.30 fins a les 21.45 h de dia 26 de juny.

Al web https://maratonmagaluf.com/trafico/ es poden trobar tots els talls de trànsit i restriccions d'aparcament prevists per zones i horaris.

Un esdeveniment en col•laboració
La Fundació Calvià i l'Institut Calvianer d’Esports de l'Ajuntament de Calvià, organitzen la Half Marathon 2021. L'esdeveniment compta amb el patrocini de la Fundació Mallorca Turisme i de la Fundació Mallorca Live Festival.

Data i horari: dissabte 26 de juny 2021 a les 19 h

Lloc de sortida: Pista d’atletisme de Magaluf.

Web: http://www.maratonmagaluf.com/
Facebook: https://www.facebook.com/maratonmagaluf/
Instagram: halfmarathonmagaluf
Mail: ice@calvia.com

Declaracions del batle 1   Declaracions del batle 2