Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Calviā lliura els primers Premis de Medi Ambient

Dimecres, 26 de gener de 2022

MAR DE FONDO, L'OBRA CULTURAL BALEAR I EL CLUB DE MONTAÑA YAÍS, GUARDONADES AMB ELS PREMIS MEDI AMBIENT 2021 DE CALVIÀ

En l'acte d’entrega dels Premis s'ha presentat l’estratègia d’educació ambiental i sostenibilitat 2030 de l'Ajuntament de Calvià

En el marc del Dia Mundial de l'Educació Ambiental, aquest 26 de gener l'Ajuntament de Calvà, a través de l’àrea de Medi Ambient, ha organitzat un acte públic a la Sala Palmanova on s’ha presentat l’Estratègia d’Educació Ambiental i Sostenibilitat 2030 i on s’han lliurat els Premis Medi Ambient de Calvià 2021, per reconèixer els esforços i el compromís de la societat calvianera a través de la tasca ambiental que realitzen entitats i associacions al municipi.
L'entrega de premis ha anat a càrrec del regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Rafel Sedano, com a president del jurat, acompanyat de Marta Ferriol, directora tècnica de Tramuntana XXI, i del Doctor Samuel Pinya, professor de Biologia de la UIB, com a membres del jurat.
El primer premi, de 3.000 euros ha estat per l’associació Mar de Fondo. El jurat ha destacat el gran impacte ambiental i social de les seves actuacions i la seva capacitat per mobilitzar la joventut cap a la conservació dels recursos marins.
El segon premi, de 2.000 euros, s'ha lliurat a l’associació Obra Cultural Balear, pel seu projecte “Ses Quarterades que m’agraden”, destacant-hi la seva innovació i la seva capacitat per a involucrar els infants del municipi.
Finalment, s'ha entregat el tercer premi, de 1.000 euros, a l’associació Club de Montaña Yaís, per la transversalitat de les seves activitats esportives, on hi introdueixen l’educació ambiental i la inclusió.
A l’acte, en què han participat representants de les associacions candidates als premis (Creu Roja, Mar Inquieto, Protemar, Seabin i Sa Sínia), han assistit la tinenta de batle de Joventut, Participació, Medi Ambient i Transició Ecològica, Marga Plomer; la tinenta de batle d'Esports, Eva Serra, i la regidora de la zona de Palmanova, Francisca Muñoz.
En la presentació de l’Estratègia d’Educació Ambiental i Sostenibilitat 2030, el director general de Desenvolupament Sostenible, Francisco Giménez, ha explicat que la iniciativa va encaminada a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el municipi de Calvià i potenciar l'educació cap al desenvolupament sostenible, i la cura del medi natural i la biodiversitat.