Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Signatura de convenis amb tres entitats socials

Dimarts, 5 de juliol de 2022

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ SIGNA TRES CONVENIS AMB ENTITATS SOCIALS PER UN TOTAL DE 17.000 EUROS

L'Ajuntament de Calvià ha signat aquest matí tres convenis de col•laboració amb diferents entitats socials per ajudar a les famílies ucraïneses que fugen de la guerra, per donar suport a joves amb trastorn de l'espectre autista i per prevenir l'abús sexual infantil i juvenil. El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha signat els convenis amb les responsables de les tres entitats: Maria Antònia Mulet, presidenta del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació; Eva García, presidenta de l'Associació Asperger Balears, i Elizabeth Lorraine Homberg, presidenta de la Fundació RANA, en sengles actes en què també hi han estat la tinenta de batle de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francés, i la regidora de Desenvolupament Social, Infància i Persones grans, M. Carmen Rojano.

Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació
L'Ajuntament de Calvià, mitjançant aquest conveni atorga una subvenció de 10.000 euros al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació per a contribuir en l'atenció humanitària de les persones ucraïneses que, fugint de la guerra, cerquen refugi en altres països de l'est d'Europa.

Al marge d'aquesta col•laboració, l'Ajuntament de Calvià ajuda també a les persones ucraïneses que han arribat al municipi. A Calvià s'han empadronat 177 persones de nacionalitat ucraïnesa, 80 de les quals han estat ateses per part dels serveis socials comunitaris bàsics del municipi, en diferents àmbits, ajudant en la regularització de les situacions administratives, derivant a serveis d'ocupació, amb l'escolarització, etc.

Associació Asperger Balears
Amb aquest conveni l'Associació rep 2.000 euros de subvenció per al projecte dirigit a joves amb diagnòstic de trastorn de l'espectre autista (TEA), a adolescents i joves en edat adulta amb trastorn del neurodesenvolupament i altres diagnòstics relacionats amb les dificultats en les relacions o comunicacions.

Fundació RANA
Per setè any consecutiu es col•labora amb la Fundació RANA per a afavorir la tasca de sensibilització i prevenció de l'abús sexual infantil i juvenil al terme de Calvià. Es tracta d'una subvenció de 5.000 euros per al programa que es desenvolupa a través de diferents activitats, que abasten tant a menors dels 4 als 16 anys, per a què sàpiguen identificar una situació d'abús, com a persones adultes, ja siguin professionals o famílies, com responsables de la seva protecció.

A la signatura dels convenis també hi han assistit la directora general de Desenvolupament Social, Cristina Gamundí; la secretària de l'Associació Asperger Balears, Joana Maria Rosselló, i la directora de RANA, Pilar Sevilla.