Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Calviā commemora 30 aniversari Programa de Beques

Dimecres, 30 d'agost de 2022

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ COMMEMORA EL 30 ANIVERSARI DEL PROGRAMA DE BEQUES MUNICIPALS QUE HA PERMÈS QUE PROP DE 4.000 ESTUDIANTS DEL MUNICIPI S'HAGIN BENEFICIAT D'AQUESTA INICIATIVA AL LLARG D'AQUESTS TRENTA ANYS

Durant l'acte s'han lliurat els diplomes als més de 80 becaris i becàries actuals

L'Ajuntament de Calvià ha celebrat avui horabaixa un acte per commemorar el 30è aniversari del Programa de Beques municipals que ha permès que uns 3.850 estudiants s'hagin beneficiat d'aquesta iniciativa, que va néixer l'any 1.993 amb l'objectiu de millorar la seva formació i facilitar l'accés al món laboral.

A l'acte han assistit dones i homes que varen participar en el Programa de Beques de Calvià al llarg d'aquests anys, com Juan Antonio Mayoral, Santi Muñoz o Bàrbara Montoya, que han recordat la seva experiència mentre varen cursar la beca i que va suposar per al seu futur laboral. També han assistit els més de 80 becaris i becàries actuals dels programes de beques de pràctiques BECalvià 2021-2022, Get Experience 2021-2022 i Projecta't 2021-2022, que avui han rebut els seu diploma, així com representants de les empreses i departaments municipals col•laboradors; exresponsables municipals que varen posar en marxa el Programa de Beques; la tinenta de batle d'Educació i Formació, Olga Granados; l'equip de govern municipal; el Doctor Maurici Mus, vicerector de Gestió i Política de Postgrau i Formació Permanent; Antoni Baos, director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors del Govern, i el gerent de l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques (IMEB), Borja Martorell.

En la seva intervenció, la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, s'ha dirigit als «Estudiants com els que avui sou aquí per rebre el vostre diploma que acredita aquesta formació: el primer que vull fer és felicitar-vos personalment, desitjar-vos la millor de les sorts a partir d’ara, i assegurar-vos també que tant des de l’Ajuntament de Calvià com des del Govern de les Illes Balears seguirem al vostre costat per ajudar-vos en tot el que sigui possible, tant per completar la vostra formació com perquè accediu al mercat laboral».

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha destacat «la fortalesa i la potència del Programa de Beques de Calvià que va néixer l'any 1.993 i que en els darrers set anys ha rebut un impuls molt important, multiplicant-se tant el seu pressupost, que ha experimentat un increment de més del 500% en els darrers set anys, com el número d'estudiants beneficiats per les diferents convocatòries, generant, així, multitud d'oportunitats per a la joventut del municipi». El batle, que ha assenyalat que apostar per l'educació a Calvià és apostar pel present, pel futur i per la cohesió social del municipi, ha conclòs que «Les generacions d'ara són segurament les millor formades i allò que hem de fer les administracions és donar-los les oportunitats per a què desenvolupin en la millora del municipi tots els coneixements adquirits, i aprofitar tot aquest cabal humà».

El PROGRAMA DE BEQUES DE CALVIÀ
El Programa es va iniciar l'any 1993 amb la signatura entre l'Ajuntament de Calvià i la Universitat de les Illes Balears del primer acord marc de col•laboració, en què es van convocar 12 beques de formació pràctica, durant els mesos d'estiu, a diferents departaments municipals.

Els bons resultats obtinguts permeteren la renovació i ampliació dels acords. Així, l'any 1995 es va crear el Centre Universitari de Calvià (CUC) i es convocaren les primeres beques de monitors i monitores del CUC. L'any 1996 es va signar un nou acord que va obrir el programa a la participació d'empreses privades.

El darrer dels acords, signat l'any 2020, recull l'actual configuració del Programa de Beques possibilitant a estudiants universitaris del municipi la realització de beques, tant a l'hivern com a l'estiu, a empreses o a departaments municipals. Actualment, hi ha 4 tipus de beques pràctiques: Socioeducativa CUC, BECalvià, Get Experience i Projecta't.

Al llarg dels anys s'han anat ampliant els acords de col•laboració amb diverses universitats, com la UNED i d'altres universitats de la península.

L'Ajuntament de Calvià, a través de l'IMEB, contempla l'educació no com un privilegi, sinó com un dret irrenunciable i universal. Com un dels motors més importants de les societats creatives, emprenedores, competitives i lliures, que configura la consciència social i genera capacitat de decisió. Per això, des de l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques també s'activen accions i mesures que promoguin i incentivin l'accés i la continuïtat d'estudis postobligatoris i superiors, com les ajudes econòmiques: per a proves d'accés a cicles formatius, proves d'accés a la Universitat (majors de 25, 40 i 45 anys), estudis de cicles formatius, estudis de graus universitaris, mobilitat Erasmus+ i estudis de màster universitari.