Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Nota informativa de la Policia Local de Calviā

Divendres, 30 de setembre de 2022

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

IMMOBILITZATS DOTZE VEHICLES PER DONAR SERVEI DE TAXIS PIRATA

Els agents policials han aixexat vint actes aquest estiu per donar servei de transport urbà i interurbà de manera il•legal

La Policia Local de Calvià ha aixecat vint actes i ha immobilitzat dotze vehicles per infringir la Llei de transports i donar servei com a taxis pirata. Es tracta d'una infracció molt greu, recollida en l'art. 94.1 de la Llei 4/2014, de 20 de juny, de transports terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears. La quantia de la sanció, de manera provisional, és de 6.001 €, tot i que pot arribar als 12 mil €. Les denúncies s'interposen per prestar servei de transport públic discrecional de viatgers en vehicle turisme sense l'autorització preceptiva (targeta de transports VTC) i transport de persones entre dos punts mitjançant contraprestació econòmica.

En els casos en què el transport de taxi pirata és interurbà, s'envien les actes policials al Govern de les Illes Balears. En total, la Policia Local de Calvià ha informat la Conselleria Mobilitat i Habitatge de desset actes de servei de taxi pirata. D'altra banda, les altres tres actes aixecades durant aquest estiu per oferir servei de taxi pirata són relatives a denúncies de transport urbà dins del municipi, per la qual cosa és l'Ajuntament de Calvià el que porta el procediment sancionador.

Un dels casos de denúncia, immobilització de vehicle i retirada del permís de conduir, va tenir lloc la setmana passada durant un servei programat de control de trànsit a la zona de Son Caliu. De fet, els controls de trànsit són una de les maneres d'interceptar els serveis de transport Il•legal, tot i que també l'alerta de taxistes amb llicència de transport públic és una altra de les vies per localitzar aquests infractors. Normalment, els serveis de taxi pirata es donen durant la nit i sovint són els conductors d'aquests vehicles pirata els que ofereixen directament transport il•legal a turistes, especialment de la zona de Magaluf.