Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Projectes de la Borsa d'Allotjaments Turístics

Dijous, 2 de febrer de 2023

CALVIÀ DURÀ A TERME LA MILLORA DEL BULEVARD DE PEGUERA I EL CONDICIONAMENT DE L’ENTORN DEL PARC ARQUEOLÒGIC DEL PUIG DE SA MORISCA AMB FINANÇAMENT PROCEDENT DEL CONSORCI BORSA D’ALLOTJAMENTS TURÍSTICS QUE HA APROVAT EL CONSELL DE MALLORCA

El municipi cofinançarà aquests dos projectes municipals lligats a la millora de les infraestructures turístiques i al foment de la desestacionalització

El Consell de Mallorca, a través del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT), ha donat llum verda als dos projectes presentats per l’Ajuntament de Calvià lligats a la millora de les infraestructures turístiques i al foment de la desestacionalització. Es tracta de la millora del Bulevard de Peguera i el condicionament de l’entorn del Parc Arqueològic i del Museu del Puig de sa Morisca.

Per als dos projectes, el Consell de Mallorca aporta un total de 1.500.000 € (750.000 € per projecte), i la resta fins arribar a l’estimació total d’uns 4,3 milions d’euros serà aportació municipal.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha destacat la importància de rebre aquesta subvenció “que ha permès a Calvià arribar al màxim de la subvenció i posar en marxa dos importants projectes que van en la mateixa línia de l’interès turístic però també amb un interès social i pasatgístic”.

El batle ha explicat que el projecte de la reforma integral del Bulevard de Peguera permetrà, 25 anys després de la seva construcció, millorar “l’eix vertebrador del nucli, que es farà en consens amb el sector”. Així mateix, ha assenyalat, respecte al projece del Parc del Puig de sa Morisca, que les 45 hectàrees del parc, que amb la revisió del Pla General s’enllaçarà amb senders al Caló d’en Pellicer i a Son Ferrer ampliant la connectivitat interior, permetrà gaudir de la riquesa patrimonial i natural entorn del Museu.

Per la seva banda, la presidenta del Consell de Mallorca ha afirmat que està "Satisfeta que Calvià aprofiti les oportunitats que ofereix aquesta convocatòria d'ajuts perquè demostra que és un municipi que no sols planifica i té la voluntat d'invertir en els seus nuclis, sinó que ho fa amb projectes de millora lligats a una estratègia turística basada en la sostenibilitat, la cultura i el patrimoni, en sintonia amb l'estratègia que desenvolupam des del Consell".

Catalina Cladera també ha recordat l'esforç del Consell per ajudar els ajuntaments a executar inversions municipals a través dels diferents plans d'inversió municipal. "Els 21 milions de la Borsa d'Allotjaments Turístics que destinam als municipis és un dels plans amb què reforçam els ajuntaments, a qui haurem destinat fins a 150 milions d'euros aquesta legislatura" ha apuntat.

Millora i embelliment del Bulevard de Peguera
El projecte s’inclou en la línia de reforma d’espais urbans i consisteix en la millora dels 1,3 km del Bulevard de Peguera, tant del paviment, com d’altres elements, i el pressupost puja a uns 2,7 milions d’euros, dels quals 750.000 € són aportació del CBAT i uns 2 milions seran d’aportació municipal.

El Bulevard és l’eix principal de la zona turística de Peguera per al trànsit peatonal, i per al trànsit rodat, amb restriccions horàries, L’any 1998 es va executar el projecte del Bulevard, i ara el que es proposa és la renovació de tot el tram.

Les obres de millora consistiran principalment en la substitució del paviment de les aceres i de la calçada; la renovació de luminàries, que milloraran el nivell d’il•luminació i rendiment lumínic, a la vegada que es disminuirà la contaminació lumínica; la renovació i millora del sistema de reg amb aigua regenerada i la implementació de telegestió.

Totes aquestes actuacions milloraran les prestacions en la qualitat del paviment, molt deteriorat pel pas del temps, la il•luminació, l’entorn, el medi ambient i la qualitat del principal eix turístic de Peguera.

Condicionament i adequació paisajística del Parc Arqueològic i el Museu del Puig de sa Morisca
La proposta d’aquest projecte es planteja per, una vegada realitzades les obres del Museu Arqueològic, amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible, realitzar una adequació paisatgística del Parc Arqueològic per permetre el gaudi complet, no sols del Museu amb la informació i els continguts que li són propis, sinó tambñe de tot el parc amb la pluralitat de jaciments i elements que existeixen en el seu interior.

El pressupost per a dur a terme aquest segon projecte és d’uns 1,6 milions d’euros, dels quals 750.000 € seran aportats per Consell de Mallorca a través del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics, i més de 800.000 € els aportarà l’Ajuntament de Calvià.

L’actuació consistirà, entre d’altres, en la remodelació de l’entrada al Parc; l’adequació dels senders o itineraris exitents amb la creació d’un recorregut exterior accessible en què es puguin concentrar la senyalètica amb els continguts pedagògics o explicatius de la zona arqueològica, i altres actuacions com la digitalització de la informació per al control d’aforaments, etc.

Declaracions del batle   Declaracions de la presidenta del Consell de Mallorca