Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Pla Estratčgic d'Ocupaciķ Local 2021-2023

Dilluns, 30 d’agost de 2021

L’Ajuntament de Calvià posa en marxa un Pla Estratègic d’Ocupació Local 2021-2023

Calvià posa en marxa el seu Pla Estratègic d'Ocupació Local 2021-2023 (PEOL), que servirà com a eix rector per a orientar les polítiques actives d'ocupació durant els pròxims tres anys i, alhora, permetrà establir les bases de les línies de treball en matèria d'orientació, intermediació, formació i emprenedoria en el territori, en un horitzó 2021-2030.

El document s’ha elaborat de manera integrada i seguint l’estratègia espanyola i europea i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) enfocats en afrontar els reptes globals. Per poder establir un Pla d’Acció realista i que doni resposta a les necessitats de la ciutadania, el PEOL s’ha fonamentat en una anàlisi socioeconòmica acurada del municipi, que ha permès definir uns objectius i línies estratègiques, que tenen com a fita convertir Calvià en un destí turístic sostenible, que aprofiti les oportunitats de digitalització que ofereix el canvi tecnològic i que redueixi les tensions entre la indústria turística, el medi ambient i la ciutadania.

A grans trets, el Pla inclou un objectiu general i 7 objectius específics que emmarquen Calvià com un destí turístic segur i sostenible dintre d’un municipi divers i inclusiu. Els objectius es centren entre d’altres aspectes en continuar la tasca de renovar els productes turístics amb activitats diversificades i al llarg de l’any, així com el reforçament i l’impuls tan al teixit empresarial com al talent i les bones feines.

A més, es presenten 3 eixos estratègics centrats en la reactivació econòmica, la protecció del patrimoni i del medi ambient així com la cohesió social. Ja a nivell pràctic, s’han definit un total de 32 projectes i actuacions centrats bàsicament en activitats com l’orientació i l’acompanyament per l’ocupació i la contractació de qualitat, la formació, la requalificació professional i l’aprenentatge al llarg de la vida, i la promoció de l’emprenedoria i el desenvolupament social.

Des de l’Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC), en el projecte de legislatura 2019-2023, ja es va plantejar la necessitat i voluntat d’elaborar un document estratègic per afrontar l'ocupació local al municipi. Amb aquest objectiu, es va presentar el projecte “Calvià Desenvolupament Local” a la convocatòria de subvencions del SOIB per a executar projectes de desenvolupament local, que contempla, entre altres actuacions en matèria d’ocupació, la contractació de tres a Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL), per a un període de tres anys, i l’elaboració i execució d’aquest Pla Estratègic d'Ocupació Local. Val a dir, que els AODL, formen part d’una Xarxa de Desenvolupament Local amb l’objectiu de donar suport a les iniciatives econòmiques i d’ocupació locals i establir sinergies entre les Administracions i el SOIB.