Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Benvinguda als 17 joves que han visitat Grècia

Dijous, 9 de setembre de 2021

ACTE DE BENVINGUDA A CASA PER ALS 17 JOVES CALVIANERS QUE VAREN VISITAR GRÈCIA A LA SEGONA FASE DEL PROGRAMA D'INTERCANVI "ERASMUS+: JOVENTUT EN ACCIÓ"

Varen estar a Atenes del 21 al 31 d'agost acompanyats per un dinamitzador del Departament de Joventut

Els jardins de l'Ajuntament de Calvià han estat l'escenari de l'acte de benvinguda a casa per al grup de 17 joves calvianers que varen sortir de viatge a conèixer la capital de Grècia i els seus voltants a finals d'agost a la segona fase programa d'intercanvi "Erasmus+:Joventut en acció".

En la benvinguda, que va tenir lloc ahir horabaixa, la tinenta de batle de Participació Ciutadana i Joventut, Marga Plomer, ha donat la benvinguda al jovent calvianer que ha viatjat a Atenes i ha manifestat que aquest viatge ha estat possible, malgrat haver-ho hagut d'ajornar en tres ocasions a causa de la pandèmia, gràcies al gran equip que hi ha fet feina, i, principalment, al gran grup de joves que han demostrat responsabilitat i motivació per fer-ho. En el transcurs de l'acte, que ha comptat amb testimonis d'alguns dels joves sobre el viatge i les experiències viscudes, s'han pogut veure alguns vídeos del projecte. El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, va concloure l’acte assenyalant que des de l'Ajuntament se seguirà apostant per aquestes iniciatives que enriqueixen als joves en coneixement i experiències i que ens enforteixen com a societat.

El grup de 17 joves de Calvià, acompanyats per un dinamitzador del Departament de Joventut, varen sortir el passat 21 d'agost cap a Atenes per dur a terme la segona part del projecte Erasmus+ a la capital grega. A finals de juliol, en una primera fase, un grup de 18 joves grecs d'entre 15 i 23 anys varen visitar Calvià de la mà del grup de joves del municipi. L'expedició calvianera va ser rebuda a Atenes per 18 joves de l'entitat EkoGreece que van exercir el paper d'amfitrions durant els següents deu dies. Gràcies a ells i elles, el jovent calvianer va poder submergir-se de ple en la cultura grega, coneixent de primera mà els seus llocs més emblemàtics, així com la seva història, tradicions i gastronomia.

Durant el transcurs del viatge es varen visitar llocs tan especials com l'Acròpolis amb el seu famós Partenó, els temples de Zeus i Posidó, el barri de Plaka o la plaça de Monasteraki, a més d'altres museus, teatres i edificis. També es varen visitar zones properes a Atenes com l'antiga capital Chalkida o el poble de Nafplio amb la seva impressionant fortalesa. El 31 d'agost, el grup de participants va emprendre el viatge de tornada a Mallorca amb la maleta carregada de records inoblidables i experiències, així com 18 noves amistats a Grècia.

Amb la realització d'aquestes activitats, organitzades des del Departament de Joventut, es promou un oci responsable, motivant la joventut local a participar en projectes europeus d'àmbit internacional i a prendre part en activitats artístiques i culturals.